Filip Chudý Krimi

Sičák priznal vinu a dostal trest: Na súde v Považskej povedal, čo za tým bolo

Kauza hlavného kontrolóra mesta Považská Bystrica pokračovala na súde ďalším kolom. Vymeraný je už trest, ale prípad ešte pokračuje.

Ilustračný obrázok k článku Sičák priznal vinu a dostal trest: Na súde v Považskej povedal, čo za tým bolo
Zdroj: Dnes24.sk

V utorok 8. decembra sa konalo na Okresnom súde v Považskej Bystrici pojednávanie s Mariánom Sičákom, hlavným kontrolórom mesta Považská Bystrica. Ako je známe, 7. januára 2020 bol zastavený policajnou hliadkou na Okružnej ulici, pričom nafúkal 1,06 promile alkoholu.

Priznanie

Sičák svoju vinu na súde priznal. Sudca mu udelil peňažný trest 3 000 eur a zákaz viesť motorové vozidlá na 18 mesiacov.

Prokurátor pritom navrhol, aby dostal štvormesačný podmienečný trest. Súd však prišiel k záveru, že finančný trest, ktorý je približne dvojnásobkom jeho platu v čistom, je dostatočný. Vyhlásený rozsudok však nie je právoplatný. Prokurátor a ani obžalovaný sa nevyjadrili, či podajú voči nemu odvolanie. Sičák tak naďalej vykonáva funkciu kontrolóra nášho mesta. Ak by bol rozsudok právoplatný, automaticky by o ňu podľa zákona prišiel.

Pozvánky

Sudca zároveň nebral do úvahy argumentáciu obvineného, že v ten deň išiel roznášať pozvánky na oslavu svojich 60. narodenín. Pri príležitosti tohto životného jubilea mu v októbri 2020 Mestské zastupiteľstvo v Považskej Bystrici schválilo odmenu 2 447 eur. Viac v odkaze nižšie.

Do funkcie hlavného kontrolóra mesta Považská Bystrica Sičák nastúpil 1. apríla 2009. Druhýkrát ho poslanci zvolili s nástupom od 1. apríla 2015. Jeho druhé šesťročné funkčné obdobie tak vyprší koncom marca 2021. Teda za predpokladu, že dovtedy nebude právoplatne odsúdený, vtedy by o funkciu prišiel v deň rozsudku.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM