Rôzne

Separovanie odpadu: Ako to ide Považskobystričanom?

Triedenie odpadu. nie je dôležité len pre dobrý pocit, ale podstatné je aj ekonomické hľadisko. Takto to vyzerá v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Separovanie odpadu: Ako to ide Považskobystričanom?
Zdroj: Dnes24.sk

Považskobystričania v minulom roku vytriedili takmer 35 percent komunálnych odpadov, v porovnaní s predchádzajúcim rokom sa úroveň vytriedenia zvýšila o 1,5 percenta.

Ako informovalo mesto na sociálnej sieti, podiel vytriedeného komunálneho odpadu v roku 2020 dosiahol úroveň 34,23 percenta. Úroveň vytriedenia odpadu je podľa radnice dôležitá nielen pre životné prostredie, ale aj pre zvyšujúce sa poplatky za uskladnenie komunálneho odpadu.

„V predchádzajúcom roku radnica v spolupráci s Organizáciou zodpovednosti výrobcov Asekol a firmou zabezpečujúcou odvoz odpadu z mesta rozmiestnila 15 stacionárnych červených kontajnerov, do ktorých môžu občania vyhadzovať drobný elektroodpad,“ informujú.

So Združením výrobcov elektrospotrebičov pre recykláciu Envidom a spoločnosťou Megawaste vykonáva radnica aj mobilný zber veľkých elektrospotrebičov v meste priamo z adresy občana. Mesto zabezpečuje aj zber kuchynského prepraženého oleja na zbernom dvore formou výmeny za ocot.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM