Filip Chudý Šport Iné športy

Šancu na historický titul chcú Považskobystričania využiť: PROGRAM finále

Hokejbalisti Považskej Bystrice už síce prekonali historický úspech z minulej sezóny, ale pod vrcholom sa nechcú zastaviť.

Ilustračný obrázok k článku Šancu na historický titul chcú Považskobystričania využiť: PROGRAM finále
Zdroj: Milan Kováčik

Vo finále Slovenskej hokejbalovej extraligy (SHbE) mužov sa stretne víťaz základnej časti zo Skalice proti HBK PROTEF Považská Bystrica. Pre našich hokejbalistov je už postup do finále najväčším úspechom v histórii klubu, ale s tým sa nechcú uspokojiť, keď už sú len tri víťazné zápasy od zisku titulu. Prvé dva zápasy série sa hrajú počas najbližšieho víkendu na Záhorí, na Považí sa bude hrať určite minimálne v sobotu 25. mája o 13:00. Ak nebude séria rozhodnutá, hralo by sa aj o deň na to v nedeľu. Rozhodujúci piaty zápas by sa hral v Skalici počas prvého júnového víkendu.

Finálová séria sa síce mala začať podľa pôvodného plánu už 11. mája, ale bola o týždeň odložená kvôli úmrtiu trénera slovenskej hokejbalovej reprezentácie Dušana Danka. Čo to spraví s formou oboch tímov, to sa iba uvidí, v každom prípade zatiaľ oba kluby vyhrali každý zápas v tohtoročnom play-off.

„Ja som šťastný, že sa nám podarilo konečne dostať do finále, pričom dúfam, že to neostane iba pri tom. Je to zadosťučinenie pre všetkých tých, čo sa venujú v Považskej Bystrici roky hokejbalu. Navyše je to aj dobrá reklama pre mesto, že aký tu má dobrý športový tím,“ povedal po postupe do finále pre klubovú televíziu tréner Simon Teska.

Podľa jeho slov o kvalitách Skalice najlepšie hovorí to, že sú víťazom základnej časti. „Je to behavý súper, ktorý má aj silných obrancov. Vo finále sa však už nemôžete pozerať na meno súpera. Ak chcete trofej, musíte v ňom zdolať každého, čo bude aj náš cieľ. Verím, že sa nám to podarí,“ doplnil.

Ako nám povedal manažér klubu Martin Kolek, ambíciou klubu je finále vyhrať. „Už účasť vo finále je síce úspech, ale keď sme už v ňom, určite sa chceme popasovať o ten titul. Nech si fanúšikovia prídu užiť tento historický úspech,“ uviedol. A fanúšikovia sa naozaj chystajú, veď Považskobystričanov budú vo finále už tradične povzbudzovať aj vonku, keďže na oba finálové zápasy do Skalice sa pripravil výjazd.

V kuloároch sa tiež spomínalo, že Považská Bystrica sa chcela ešte posilniť o zvučné hokejové mená z hokeja, ale nakoniec ideme do boja s tým, čo máme. „Nové posily teda nie sú žiadne, ale my sme sa kvalitne posilnili už na play-off, čiže nás je dosť. Navyše je nádej, že sa nám do kádra vráti ešte niekto z maródov. No z tých dlhodobých nikto,“ dodal Kolek.

Program finále SHbE 2019

  • 18. mája o 13.00 h: Hokejmarket Skalica – PROTEF Považská Bystrica
  • 19. mája o 13.00 h: Hokejmarket Skalica – PROTEF Považská Bystrica
  • 25. mája o 13.00 h: PROTEF Považská Bystrica – Hokejmarket Skalica
  • prípadný 4. zápas – 26. mája o 13.00 h: PROTEF Považská Bystrica – Hokejmarket Skalica
  • prípadný 5. zápas – 1. júna o 13.00 h: Hokejmarket Skalica – PROTEF Považská Bystrica

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Vyjadrenia po postupe do finále pre HBK PROTEF TV.

Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM