Filip Chudý Kultúra

Šanca pre tvorivých Považskobystričanov: Koľko nádejných spisovateľov sa nájde?

Miestna knižnica vyhlásila ďalší ročník regionálnej súťaže, ktorá má už dlhoročnú tradíciu. Kto všetko sa môže prihlásiť?

Ilustračný obrázok k článku Šanca pre tvorivých Považskobystričanov: Koľko nádejných spisovateľov sa nájde?
Zdroj: Dnes24.sk

Považská knižnica v Považskej Bystrici vyhlásila bienále 13. ročníka súťaže v literárnej tvorivosti Dary reči, pričom sa súťaží o cenu Jozefa Miloslava Hurbana. Táto regionálna súťaž má v našej knižnici už dlhodobú tradíciu.

„Dávame ňou priestor tvorivým, talentovaným ľuďom, ktorí radi píšu, literárne tvoria a chcú svoje práce prezentovať aj na verejnosti. Súťaž je určená žiakom a študentom základných, stredných a vysokých škôl, ale aj dospelým, ktorí žijú a študujú v našom regióne,“ informujú o súťaži na stránke Považskej knižnice.

Téma literárnych prác je už tradične ľubovoľná, ale vyhlásili aj osobitnú tému s názvom Považská Bystrica a okolie z rozprávania mojich starých rodičov. Prihlásiť sa môžu autori so svojou dosiaľ nepublikovanou tvorbou poézie a prózy. Práce posielajte trojmo v maximálnom rozsahu tri strany, najviac dve práce z každého žánru. Na vrchnom liste každej práce treba uviesť presné identifikačné údaje: meno, priezvisko, adresa, vek, kategória, e-mail, telefón. Zároveň je potrebné poslať práce elektronicky na beletriapb@gmail.com. Obálku s prácami označte heslom „Dary reči“ a zasielajte na adresu Považská knižnica v Považskej Bystrici, Ulica Štúrova 41/14, 017 45 Považská Bystrica. Uzávierka súťaže je 30. apríla 2017.

Kategórie súťažiacich:

  • 1. veková kategória žiaci ZŠ /5. – 9. ročník/
  • 2. veková kategória študenti SŠ
  • 3. veková kategória študenti VŠ a dospelí

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Fašiangové zábavy v našom okolí a ich lákadlá: Necháte sa zvábiť aj vy?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM