Filip Chudý Kultúra

S novým týždňom prichádzajú nové možnosti zábavy: 10 podujatí v Považskej

Teplomer síce ukazuje nižšie teploty než zvyčajne, ale ani to by nemalo obmedziť zábavu v Považskej. Kde všade sa dá počas nového týždňa nájsť?

Ilustračný obrázok k článku S novým týždňom prichádzajú nové možnosti zábavy: 10 podujatí v Považskej
Zdroj: TASR

Skúška dospelosti

5. decembra o 18:30, kino Mier

Romeo Aldea býva v malom horskom mestečku v Transylvánii a svoju dcéru vychovával v predstave, že keď dovŕši 18 rokov, odíde žiť a študovať do zahraničia. Jeho plán sa blíži k svojmu úspešnému koncu – Eliza dostala štipendium na štúdium psychológie vo Veľkej Británii. Už len musí urobiť skúšku dospelosti – maturitu. Lenže…

Vráťme ducha Vianoc do ulíc mesta

6. decembra o 16:00, pred mestským úradom

Mesto Považská Bystrica srdečne pozýva na rozsvietenie vianočného stromčeka, primátorský punč, stretnutie a fotenie s Mikulášom.

SĽUK – Slovenské Vianoce

7. decembra o 18:00, kino Mier

Tanečná komédia Slovenské Vianoce s podtitulom Komédia o stvorení sveta a o tom, čo bolo potom, je najnovším opusom SĽUK-u. Autorský tím sa pri jeho tvorbe inšpiroval najmä slovenským ľudovým divadlom, ktoré predstavuje nenapodobiteľnú syntézu sakrálnych a profánnych tém. Tvorcovia však nezostali nič dlžní ani starozákonnej téme stvorenia sveta, ktorá nebýva až tak často divadelne stvárňovaná. Tak vznikol jedinečný projekt tanečnej komédie v dvoch dejstvách.

Hodiny tanca

7. decembra o 18:00, Havana music club

Kto má chuť si zatancovať, resp. sa to naučiť, potom pre toho sú každú stredu pripravené hodiny tanca. Od 18:00 kizomba, od 19:00 salsa a bachata, pričom od 20:15 je k dispozícii aj tančiareň.

Vianočné trhy na Lánoch

9. decembra o 14:00, pešia zóna na Dukelskej ulici

Príjemnú vianočnú atmosféru podporia vianočné stánky, vianočná kapustnica, Lánovníčky, vianočný punč, vianočné koledy a tiež rozsvietenie vianočného stromčeka.

Hokej: Považská Bystrica – Detva

9. decembra o 18:00, zimný štadión

Hokejistov Považskej Bystrice čaká v domácom prostredí ďalší popredný klub tabuľky, keď privítajú tretiu Detvu. Zrodí sa na Považí prekvapenie?

Hádzaná: Považská Bystrica – ŠKP Bratislava

10. decembra o 18:00, športová hala

Tréner MŠK Václav Straka už dlhšie označuje práve tento duel v sezóne za mimoriadne dôležitý, ak ho totiž vyhráme, postupu do spoločnej súťaže s českými mužstvami, ktorá by sa mala hrať od budúcej sezóny, by už nič nemalo brániť v ceste.

Ľuboš Ďurica: Svadobné emócie

Kino Mier

Práve prebieha autorská výstava fotografií člena Fotoklubu Fénix v Považskej Bystrici Ľuboša Ďuricu, ktorá potrvá do 20. januára. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok a utorok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00.

Zuzana Krutá – Príšerné príšernosti

MG art galéria

Výstava malieb tejto autorky potrvá v priestoroch galérie na Ulici M.R. Štefánika už len do stredy 7. decembra a je spojená s predajom diel.

Zázračné skrinky

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ predĺžili až do decembra výstavu ilustrujúca vývoj elektrotechnického priemyslu so zameraním na rozhlasové a televízne prijímače od 50. rokov minulého storočia po súčasnosť. Výstava je doplnená videoprojekciou a dobovými zvukovými nosičmi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

TOP 5 správ týždňa: Čo priniesol prelom mesiacov v Považskej?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM