Filip Chudý Kultúra

S novým týždňom, nové akcie: Čo sa dá zažiť v Považskej Bystrici?

Prázdniny sú v plnom prúde aj počas nového pracovného týždňa. Ak ešte neviete, ako môžete stráviť najbližšie dni, potom sa nechajte inšpirovať nami vybranou ponukou podujatí z nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku S novým týždňom, nové akcie: Čo sa dá zažiť v Považskej Bystrici?
Zdroj: TASR

Úspešní z malého mesta vo veľkom svete

12. júla o 19:00, pred Domom kultúry

Neformálna otvorená diskusia s ľuďmi, ktorí pochádzajú od nás a stali úspešnými vo svete. Porozprávať sa príde šedá eminencia šoubiznisu Štefan Krasňanský, operná speváčka Mária Porubčinová a špecialista na startupy Marián Gazdík. Ako hudobní hostia sa predstavia talentovaní speváci a hudobníci Ján Paholík a Michal Hrenák.

Zdvihni hlavu z davu

15. júla o 19:00, pred Domom kultúry

Porozprávať sa v piatok podvečer prídu tri ocenené mladé talenty a traja ľudia, ktorí podporujú svoju komunitu dobrovoľníctvom. Ivan Sikorai zo združenia Chceme krajšiu Považskú, Slávo Turčáni z Včely v meste a Peter Garnter z projektu Hviezdne noci v Bytči. Po diskusii si môžete užiť večer pod hviezdami pri koncerte všestranného gitaristu Lukáša Fodreka.

Krst CD Tiny Hamárovej a Vlada Bizíka

16. júla o 19:00, pred Domom kultúry

Považskobystričania Tina Hamárová a Vlado Bízik prichádzajú s prvým albumom. Ide o kolekciu skladieb, ktoré stoja mimo konvencií, trendov a žánrovo je ich veľmi ťažké zaradiť. Album poslucháča prevedie jazzom, inteligentným popom, akustickým folkom, elektronikou a nakoniec vás upokojí zasnenými tónmi klavíra.

Letné kino: Amerika

17. júla o 20:30, pred Domom kultúry

Projekt CoolTajneR ponúkne v nedeľu večer ďalší film v rámci letného kina, tentoraz to bude snímka s názvom Amerika.

Vernisáž fotografií Róberta Fapša

Pred Domom kultúry

V rámci projektu CoolTajneR si od pondelka o 19:00 až do nedele môžete pozrieť výstavu fotografií z ciest Roba Fapša.

Zázračné skrinky

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ prebieha počas celých prázdnin výstava ilustrujúca vývoj elektrotechnického priemyslu so zameraním na rozhlasové a televízne prijímače od 50. rokov minulého storočia po súčasnosť. Výstava je doplnená videoprojekciou ako aj dobovými zvukovými nosičmi a pozrieť si ju môžete až do konca augusta.

Klubová výstava 2016

Kino Mier

Výstava fotografií členov Fotoklubu Fénix v Považskej Bystrici: Tomáš Benčík, Branislav Brehovský, Martin Brojo, Ľubomír Červenec, Emil Chudý, Ľuboš Ďurica, Tomáš Hlavčo, Helena Kurusová, Anna Macháčková, Jozef Sádecký, Libor Trško, Maroš Tvrdý, Michal Zahornacký, Róbert Zigo. Výstava potrvá až do 31. augusta. Pozrieť si ju môžete v pondelok a utorok od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Rýchly prehľad TOP správ: Čo vás cez týždeň najviac zaujalo?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM