Rôzne

Rybárov je v Považskej Bystrici ešte VIAC: Školiť budú aj deti

Po dvojročnej pauze sa skúšky rybárov vrátili do normálneho režimu aj v Považskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Rybárov je v Považskej Bystrici ešte VIAC: Školiť budú aj deti
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Mestská organizácia Slovenského rybárskeho zväzu (MsO SRZ) v Považskej Bystrici má takmer 40 nových členov. Po dvojročnej pandemickej prestávke sa v sobotu školenie a skúšky nových adeptov Petrovho cechu vrátili do tradičného režimu.

Viac správ zo Slovenska

Rybárske právo

Podľa predsedu MsO SRZ Považská Bystrica Vladimíra Vecela nemohli v posledných dvoch rokoch robiť skúšky štandardným spôsobom.

„V minulom a predminulom roku sme skúšky robili v exteriéri na etapy vždy naraz len pre päť záujemcov. V sobotu sme už v priestoroch našej organizácie vyškolili a preskúšali takmer 40 nových záujemcov o výkon rybárskeho práva,“ doplnil Vecel s tým, že časť nových rybárov sa školila aj dištančnou formou.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Aj deti

Počas školenia kládli podľa neho dôraz na históriu rybárstva na Slovensku, zákon o rybárstve, ichtyológiu, rozdelenie a čistotu vôd, ochranu životného prostredia, disciplinárny poriadok a športový rybolov.

MsO SRZ Považská Bystrica je momentálne treťou najväčšou rybárskou organizáciou v Trenčianskom samosprávnom kraji. Má 1756 členov, z nich je 47 žien a viac ako 200 detí. Deti do 15 rokov majú školenia a skúšky každý rok osobitne, tento rok budú v sobotu 9. apríla.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM