Filip Chudý Kultúra

Rozlúčme sa so zimou štýlovo: Tipy na voľný čas pre Považskú a okolie

Najbližšie marcové víkendové dni prinášajú so sebou nielen voľby, ale zároveň aj záverečné voľné dni počas tejto zimy, ktorá sa končí.

Ilustračný obrázok k článku Rozlúčme sa so zimou štýlovo: Tipy na voľný čas pre Považskú a okolie
Zdroj: Dnes24.sk

Posuň to ďalej

15. a 16. marca, estrádna sála Kultúrneho domu v Papradne

V najväčšej obci nášho okresu sa bude v piatok a v sobotu od 8:00 do 12:00 konať podujatie Posuň to ďalej. Jeho cieľom je posunutie čistého, použiteľného, no pre niekoho už nepotrebného oblečenia ďalej.

Fatima

15. marca o 16:30, kino Mier

Nadácia Slovakia Christiana pozýva na premietanie filmu „Fatima – posolstvo stále aktuálne“, ktoré sa uskutoční v piatok v kinosále kina Mier v Považskej Bystrici. Film spracováva udalosti týkajúce sa Fatimských zjavení doplnené odbornými komentármi.

Captain Marvel

15. marca o 18:30, kino Mier

Film Captain Marvel nás zavedie do 90-tych rokov, doteraz nezmapovaného obdobia marvelovského univerza. Sleduje príbeh Carol Danversovej, ktorá sa z obyčajnej pozemskej dievčiny stane jednou z najmocnejších bytostí vo vesmíre. Keď galaktická vojna medzi dvoma mimozemskými rasami zasiahne aj Zem, Carol sa s malou skupinou spojencov ocitá uprostred konfliktu. Nikto ešte netuší, že tieto udalosti zasiahnu aj do záverečného epického boja Avengers… Americké sci-fi.

NIEčO NAVYšE & Zopár Dôvodov

15. marca o 21:00, Umelci B2 Klub

Kapela z Bardejova počas svojho fungovania na scéne odohrala množstvo koncertov nielen na Slovensku, ale aj v susednom Česku a Poľsku. Za zmienku stojí aj ich úspech, keď sa im podarilo nahrať oficiálnu hymnu pre slovenské volejbalistky. Teraz prídu k nám.

Idem na DNB do Subway vol.9

15. marca o 22:00, Subway Club

Obľúbená lokál párty s Dekel, Azkara, Arax, Deepthonic, Sample Lee, Duck my sick, Fuťo a Jema.

Dancemania

16. marca o 9:00, športová hala

Tanečná súťaž Dancemania je Slovenský pohár v disciplínach IDO. Predstavia sa sólisti, dvojice a skupiny. Predstavia sa majstri Slovenska, sveta aj Európy. Tancuje sa až do 20:00.

Futbal: Zápasy v Považskej Bystrici

16. a 17. marca, umelá tráva futbalového štadióna

Umelý trávnik v Považskej Bystrici je počas zimy poriadne využitý aj inými klubmi. V sobotu sa na ňom odohrajú stretnutia Šebešťanová – Udiča (12:30), Jasenica – Podvysoká (14:30). V nedeľu potom Sverepec – Blatné (10:00) a Papradno – Bytča (16:00).

Ukážka rezu starých odrôd stromov a prednáška Ivana Hričovského

16. marca o 13:00, Papradno

Ukážka rezu starých odrôd stromov sa uskutoční o 13:00 vo farskej záhrade v Papradne a následne prednáška a poradňa bude v kinosále Kultúrneho domu v Papradne od 15:00.

Odomykanie Manínskej úžiny

17. marca

„Odomykanie Manínskej úžiny – hviezdicové stretnutie na symbolickom cintoríne“ je symbolický začiatok letnej turistickej sezóny v našom okolí. Slávnostné otvorenie na symbolickom cintoríne prebehne v nedeľu.

Futbal: Považská Bystrica – Zlín

17. marca o 12:00, umelá tráva futbalového štadióna

Futbalistky MŠK odohrajú prípravné zápasy proti Zlínu. Pôjde o dvojzápas žien a žiačok.

Včelie produkty a zdravie človeka

17. marca o 14:00, aula okresného úradu

Slovenský zväz včelárov, ZO SZV Považská Bystrica, pozýva na odbornú prednášku Jany Hajdúškovej o vplyvoch včelích produktov na ľudské zdravie. Vstup voľný.

Slávnostný koncert DO ZUŠ

17. marca o 17:00, kino Mier

XXI. Slávnostný koncert dychového orchestra Základnej umeleckej školy v Považskej Bystrici. V programe K. Pádivý, J. Strauss, A. Piazzolla, G. Dusík, S. Wonder… Dirigentom je Marián Belobrad, o spev sa postarajú Martina Žovincová a Ján Kostelanský.

Medzi svetmi – Lukáš Kubičina a Mikuláš Dudáš

Kino Mier

Považské osvetové stredisko, Trenčianske osvetové stredisko a PX Centrum pripravili výstavu umeleckých fotografií. Svet pod povrchom znázorňujú fotografie jaskýň Lukáša Kubičinu a svet nad povrchom fotografie prírodných krás a úkazov z rôznych kútov sveta od Mikuláša Dudáša. Výstava potrvá do 31. marca a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Umelecký kováč Vladimír Eperješi zostrojil Dračie auto, pozrite…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM