Filip Chudý Futbal

Rozhodnuté, kapitán Považskej je čistý! Činnosť ale zastavili nášmu odchovancovi

Futbalová disciplinárka riešila známu kauzu ohľadom manipulácie stretnutí. Fanúšikov považskobystrického futbalu potešila, ale aj zarmútila.

Ilustračný obrázok k článku Rozhodnuté, kapitán Považskej je čistý! Činnosť ale zastavili nášmu odchovancovi
Zdroj: TASR

Ako sme vás informovali na konci júna tohto roka, Slovenskému futbalovému zväzu (SFZ) sa v úzkej spolupráci s Národnou protikorupčnou jednotkou – expozitúra východ podarilo odhaliť manipuláciu stretnutí v najvyšších súťažiach. Zväz vtedy uviedol, že podstatou nezákonných aktivít bola manipulácia najmä za účelom výhry v stávkovaní a takmer všetky v tom čase uvedené zápasy mali byť ovplyvnené prostredníctvom organizovanej skupiny, zloženej z občanov Ukrajiny, ktorá bola počas policajnej akcie zadržaná.

V podozrení sa ocitol aj Lukáš Mravec z TJ Iskra Borčice, čiže klubu, pod ktorého hlavičkou hrali v jarnej časti minulej sezóny považskobystrickí futbalisti v tretej lige, v ktorej bol kapitánom nášho tímu. Od novej sezóny už však MŠK Považská Bystrica plnohodnotne prevzala licenciu Borčíc a Mravec 19. júla prestúpil do MŠK. Nemohol však hrávať, keďže mal pozastavenú činnosť. Podozrenie naňho padlo ešte z obdobia, keď bol hráčom OFK Teplička nad Váhom, keďže kompetentní preverovali zápas Rimavská Sobota – Teplička nad Váhom (3:2) z mája 2016. Aktuálne bol však kapitán považskobystrických futbalistov zbavený podozrenia.

„V prípade disciplinárneho konania voči hráčovi Lukášovi Mravcovi sa dôvodné podozrenie nepreukázalo, a preto Senát DK SFZ pre ochranu integrity súťaže voči menovanému konanie zastavil,“ píše sa na webe SFZ s tým, že zväzová disciplinárka zastavila voči Mravcovi disciplinárne konanie vo veci podozrenia zo spáchania disciplinárneho previnenia v súvislosti s ovplyvňovaním priebehu a výsledkov stretnutí republikových súťaží SFZ a zároveň ruší účinky predbežného ochranného opatrenia.

V praxi to znamená, že Mravec môže za Považskú Bystricu hrať už v posledný septembrový deň na pôde rezervy Zlatých Moraviec – Vrábeľ. Tréner MŠK Jaroslav Vágner sa počas tejto sezóny viackrát vyjadril, že verí v pozitívne ukončenie Mravcovej kauzy, keďže mu na ihrisku hráč jeho kvalít veľmi chýba, čo sa ukazovalo hlavne pri organizácii považskobystrickej defenzívy. Teraz ho tak môže už postaviť. Horšie však dopadli iní hráči.

„Po vyhodnotení všetkých dôkazov, výpovedí, a podnetov z monitorovacieho systému UEFA Senát DK SFZ pre ochranu integrity súťaže rozhodol a uložil prvé disciplinárne sankcie nasledujúcim hráčom: Róbert Gešnábel (zákaz účasti na všetkých aktivitách spojených s futbalom na 15 rokov), Peter Kosa (pozastavenie výkonu športovej činnosti na 15 mesiacov), Michal Pintér (pozastavenie výkonu športu na 12 mesiacov), Vladimír Andraščík, Vladimír Staš (obaja pozastavenie výkonu športu na 9 mesiacov),“ informoval SFZ s tým, že o výsledku disciplinárneho konania voči ostatným osobám s aktuálne pozastaveným výkonom činnosti rozhodne Senát DK SFZ pre ochranu integrity súťaže v najbližšom období.

Senát DK SFZ pre ochranu integrity súťaže zároveň tento týždeň začal disciplinárne konanie a predbežným ochranným opatrením pozastavil výkon športu hráčovi FC Vion Zlaté Moravce – Vráble Petrovi Orávikovi. Tento 29-ročný stredopoliar pochádza z Prečína a je odchovancom považskobystrického futbalu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM