Filip Chudý Futbal

Rozdali milióny eur pre obce a futbalové kluby: Príspevky aj do okolia Považskej

Slovenský futbalový zväz rozdelil financie na podporu výstavby, rekonštrukcie a dobudovania futbalovej infraštruktúry. Kto uspel z nášho okolia?

Ilustračný obrázok k článku Rozdali milióny eur pre obce a futbalové kluby: Príspevky aj do okolia Považskej
Zdroj: Robo Michalec

Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (SFZ) na svojom zasadnutí v utorok 5. novembra 2019 schválil návrh pracovnej komisie týkajúci sa rozdelenia finančných príspevkov v rámci projektu podpory rekonštrukcie, výstavby a dobudovania futbalovej infraštruktúry v rokoch 2019–2021. Informoval o tom SFZ na svojej stránke.

Ako ďalej uvádza, v rámci tohto projektu bolo rozdelených 3,5 milióna eur, ktoré poputujú obciam a amatérskym klubom z celého Slovenska a sú určené na rozvoj infraštruktúry, ktorú využívajú mládežnícke družstvá.

V zozname podporených uchádzačov sa nachádza 298 klubov a obcí zo všetkých štyroch regionálnych futbalových zväzov, ktoré spadajú pod SFZ. Bratislavský futbalový zväz mal 30 úspešných žiadateľov o príspevok, Západoslovenský futbalový zväz 90, Stredoslovenský futbalový zväz 86 a Východoslovenský futbalový zväz 92 úspešných žiadateľov.

Medzi žiadateľmi z okresu Považská Bystrica uspel futbalový klub TJ Partizán Domaniža, ktorý dostane príspevok vo výške 10 000 €. Vyplýva to z dokumentu, ktorý zverejnil SFZ.

Spomedzi žiadateľov, ktorý geograficky spadajú pod Oblastný futbalový zväz Považská Bystrica dostanú príspevok ešte TJ KOVO Beluša a obec Lednické Rovne, obaja po 20 000 €. A kluby TJ Slovan Dolné Kočkovce a TJ Tatran Cementáreň Ladce dostanú po 10 000 €.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Domaniža a Beluša takto hrali proti sebe nedávno v Slovenskom pohári, teraz sa môžu spoločne tešiť z príspevku od SFZ.

Považské derby v Slovenskom pohári: Domaniža nedelila Beluši štvorku
11
Galéria
Zdroj: Robo Michalec

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM