Filip Chudý Rôzne

Riaditeľka najväčšej školy v Považskej: Stav bol úbohý, teraz sme šťastní! FOTO

Najväčšia považskobystrická základná škola má novú pýchu. Čím výrazne zlepšili možnosti na vyučovanie?

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľka najväčšej školy v Považskej: Stav bol úbohý, teraz sme šťastní! FOTO
30
Galéria

Základná škola Slovenských partizánov sa v tomto školskom roku dočkala ďalšieho zlepšenia svojho športového vybavenia. V septembri vyrástlo v areáli školy nové multifunkčné ihrisko s umelým športovým povrchom vhodné najmä na loptové hry, teraz sa môže škola pochváliť aj zrekonštruovanými telocvičňami (veľká a malá). Vymenili sa na nich okná, ochranné siete, osvetlenie, radiátory, zrekonštruovala sa drevená podlaha, obnovilo sa športové náradie, pribudla nová hrazda a volejbalové stĺpy, vymaľovalo sa a tiež sa vymenili vstupné dvere.

„Ak mám úprimne povedať, stav starej telocvične bol viac ako úbohý. Bola postavená spolu so školou už v roku 1976 a rekonštrukcia bola nutná. Podlaha bola na niektorých miestach uvoľnená a hrozili zranenia. K tomu cez okná zatekalo, bol tu chlad a o zlej estetike ani nehovoriac. Teraz máme dojem, akoby sme dostali úplne novú telocvičňu, z čoho sme šťastní,“ povedala riaditeľka školy Iveta Štiborová.

Podľa jej slov mesto zabezpečilo výmenu okien, sietí a prispelo na podlahu. Na ňu išla dotácia cez ministerstvo školstva. Škola zo svojho rozpočtu zabezpečila maľovanie, výmenu radiátorov, LED osvetlenie, nové náradia na cvičenie a obnovu starých. „Ak by sme všetko sčítali aj s multifunkčným ihriskom, potom sa investovalo do športového vybavenia školy cca 150 000 eur. No my ešte máme stále sny v tejto oblasti. Túžime ešte po bežeckej dráhe, nemáme poriadne doskočisko a chceli by sme aj workoutové ihrisko,“ doplnila Štiborová s tým, že na škole sa nájde viac vecí, ktoré by ešte potrebovali opravu.

Riaditeľka ZŠ Slovenských partizánov postrehla, že nové športoviská na škole zvýšili aj záujem ich detí o šport, čo má byť vidieť najmä na záujme o takéto krúžky. „Podmienky na športovanie sa vďaka novej podlahe a osvetleniu výrazne zlepšili, veď predchádzajúca podlaha už bola nevyhovujúca na cvičenie. Z nového stavu sa veľmi tešíme,“ uviedla učiteľka telesnej výchovy Martina Nováková.

Primátor mesta Karol Janas prezradil, že športoviská chcú vylepšovať na každej škole v meste, pričom majú záujem aj o energetické znižovanie nákladov na školské budovy. „Dlhodobo na V. ZŠ boli zanedbané priestory na športovanie, pritom ide o najväčšiu školu v meste. Preto sme sa rozhodli, že tento školský rok musíme dlh voči ,päťke‘ zmazať. Na jeho začiatku pribudlo multifunkčné ihrisko, teraz sa zrekonštruovali obe telocvične,“ dodal primátor s tým, že nedávno sa rekonštruovali športoviská aj na I. ZŠ, pričom v lete je na pláne IV. ZŠ.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

V Považskej otvorili vynovené telocvične na V. ZŠ: Ako vyzerali a vyzerajú?
30
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM