Filip Chudý Rôzne Video

Riaditeľ nemocnice o novej záchrannej službe: Peniaze zostanú doma, VIDEO

Jednu stanicu už vlastnia, druhú budú. Záchranka v považskobystrickej nemocnici funguje v inom režime. Akom?

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Ambulancia záchrannej zdravotnej služby má v Nemocnici s poliklinikou Považská Bystrica nové priestory. „Financovali sme ich zo zdrojov nemocnice. Na prestavbu sme dali približne 25 000 eur, aby sa to dalo do takej podoby, ktorá by splnila minimálne personálne a technické podmienky dané vestníkom a zároveň spravili čo najpríjemnejšie priestory pre zamestnancov,“ povedal riaditeľ nemocnice Igor Steiner.

Stanicu rýchlej lekárskej pomoci (RLP) už považskobystrická nemocnica vlastní. Stanicu rýchlej zdravotníckej pomoci (RZP) bude vlastniť od 27. apríla 2020, pričom sa bude nachádzať prakticky v rovnakých priestoroch ako RLP.

Tri sanitky, dve posádky

„Čiže vlastne dve posádky budú patriť nemocnici. Ostatné prevzali iní prevádzkovatelia,“ ozrejmil riaditeľ NsP.

Ako ďalej uviedol, sanitky financoval zriaďovateľ nemocnice, ktorým je Trenčiansky samosprávny kraj. „Vozidlá budú tri, keďže aj zo zákona musí byť v zálohe jedno vozidlo, ak by prišlo k poruche. Aby región Považskej Bystrice nezostal bez poskytovateľa takejto služby,“ konštatoval Steiner.

Finančný profit

Fakt, že záchranka prešla pod krídla nemocnice vníma jej riaditeľ ako obrovskú výhodu. „A to kvôli financiám a tiež organizácii práce. Sú to totiž naši zamestnanci, čiže samotná koordinácia je jednoduchšia a neprichádzajú k nám ľudovo povedané bez ohlásenia. Táto spolupráca je vynikajúca,“ doplnil.

V konečnom dôsledku to má podľa riaditeľa považskobystrickej nemocnice aj finančný význam. „Záchranky sú platené paušálom daným zákonom, tým pádom ju môžeme prevádzkovať my a navyšuje nám to príjmy,“ dodal.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Pozrite si aj zábery z považskobys­trickej záchranky.

FOTO: Nová záchranka v Považskej Bystrici
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM