Filip Chudý Hádzaná

Reprezentačný zraz v našom meste: Považská s výrazným zastúpením, FOTO

Naše mesto bolo dejiskom zrazu novovytvoreného reprezentačného tímu Slovenska. Prišlo naň veľa Považskobystričanov. Ako ho vnímali?

Ilustračný obrázok k článku Reprezentačný zraz v našom meste: Považská s výrazným zastúpením, FOTO
Zdroj: MŠK Považská Bystrica

Považská Bystrica bola minulý týždeň dejiskom prvého zrazu novovzniknutého B-tímu reprezentácie Slovenska. Šéfom jeho realizačného tímu je súčasný tréner MŠK Považská Bystrica Václav Straka. Trénerom brankárov zas aktuálny hráč MŠK Radek Motlík a vedúcim družstva bývalý slovenský reprezentant a zároveň člen majstrovského kádra Považskej Bystrice spred desiatich rokov Martin Maťaš.

Myšlienkou tohto tímu je pripraviť hráčov na medzinárodnú konfrontáciu s výhľadom na pôsobenie v reprezentačnom áčku, ktoré počas minulého týždňa úspešne vstúpilo do kvalifikácie ME 2018. „Cieľ tohto prvého výcvikového tábora bol splnený, keď sme hráčom zopakovali a učili ich herné systémy, ktoré používa reprezentácia, pričom sme aj videli hráčov, ako reagujú na záťaž a nové veci,“ povedal tréner Václav Straka.

Ten mal k dispozícii viacerých odchovancov Považskej Bystrice. „Individuálne ich hodnotiť nebudem. No celkovo sa vytvoril dobrý kolektív a všetci k povinnostiam pristupovali zodpovedne,“ doplnil Straka, ktorý hráčov nedržal len na ihrisku, ale im tiež ukázal krásy Považského hradu. Tento prvý zraz ešte nemal zápasové vyústenie, ale druhý, ktorý v januári opäť začne v Považskej Bystrici, bude spojený aj s následným turnajom vo Švajčiarsku. Nominácia naň by mala byť približne podobná, závisieť bude od nominácie prvého tímu, zdravia a výkonnosti hráčov.

Súčasní hráči MŠK

V tomto výbere je výrazná považskobystrická hráčska stopa, pričom súčasný káder MŠK mal dvojnásobné zastúpenie. „Bolo to v domácom prostredí, čiže som nemusel nikde cestovať, čo bolo len dobre. S trénerom Strakom máme už v klube výborné tréningy, takže ja som čakal len vysokú kvalitu, čo sa aj potvrdilo. Ja som rád, že som sa sem dostal,“ vyjadril sa reprezentačný novic Šimon Macháč. Výrazne väčšie reprezentačné skúsenosti, ako mladý pivot, má naša stredná spojka Tomáš Vallo.

„Bola to výborná myšlienka zväzu, že urobilo toto mužstvo, pričom som navyše rád, že jeho trénerom sa stal Václav Straka. Všetci chalani sme tu boli približne vyrovnaní a každý sa snažil ukázať, čo v ňom je,“ referoval tvorca hry MŠK.

Kvarteto ďalších odchovancov

V nominácii sa ocitli aj ďalší odchovanci Považskej Bystrice, jedným z nich bol v súčasnosti hráč Topoľčian Erik Žilinčík. „Bolo zaujímavé sa vrátiť do považskobystrickej haly po nejakom čase. Bola tu veľmi dobrá partia, navyše sa všetci hráči navzájom poznáme. Sú to všetko kvalitní hádzanári,“ vyslovil sa mladý univerzálny hráč.

Reprezentačný zraz hádzanárov v Považskej: Tím Slovenska B
3
Galéria
Zdroj: MŠK Považská Bystrica

Z Hlohovca bol v pôvodnej nominácii z našich odchovancov len brankár Marián Žernovič, ale neskôr bol donominovaný aj ďalší Považskobystričan, ktorým je na spojke hrajúci Lukáš Majbík. „Tešil som sa nielen domov, ale aj na tento zraz. Je to navyše iné ako v klube, čiže aj v tomto smere to bolo pre všetkých dobré. Bola tu taká zdravá konkurencia. Teším sa už na ďalší zraz, ak teda dostanem pozvánku,“ prezradil Žernovič.

Najdlhšiu cestu nielen z Považskobys­tričanov, ale vôbec zo všetkých nominovaných, mal Jozef Hanták. Skúsená spojka totiž aktuálne pôsobí v maďarskom Balmazújvárosi. „Veľké pozitívum bolo to, že som bol doma a uvoľnil sa z klubu, veď som doma nebol dva mesiace. Tiež som sa tešil na všetkých chalanov, ktorých poznám. Navyše ma zaujal aj tento projekt a neváhal som sem kvôli nemu prísť. Nemám už 20 rokov, niečo už mám odohraté, preto by som si ešte aj rád zahral za áčko, ale to už bude na tréneroch,“ dodal Hanták.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania jesennými majstrami: Plány na zimu už pripravené

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM