Filip Chudý Hádzaná

Reprezentácia opäť aj s Považskobystričanmi: Kukučka prezradil nomináciu

Slovenských reprezentantov v hádzanej čaká zraz i prípravný zápas s Českom. Program budú mať nabitý aj v úvode nového roka.

Ilustračný obrázok k článku Reprezentácia opäť aj s Považskobystričanmi: Kukučka prezradil nomináciu
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári Slovenska po novembrovom zrušenom zraze a odložení stretnutí Euro Cupu proti Chorvátsku a Španielsku sa najbližšie zídu v závere roka. Po Vianociach sa stretnú v sobotu 26. decembra v Trenčíne, kde strávia štyri dni na sústredení, ktoré vyvrcholí medzištátnym prípravným zápasom proti Česku, ktoré sa chystá sa na januárový svetový šampionát v Egypte. Informoval o tom web Slovenského zväzu hádzanej.

Zastúpenie

Hlavný tréner hádzanárov Slovenska Peter Kukučka nominoval na decembrový blok prípravy 18-členný káder. Nachádzajú sa v ňom aj krídelníci MŠK Považská Bystrica Martin Briatka a Ljubomyr Ivanicja. Tento ukrajinský rodák dlhodobo pôsobiaci na Slovensku prijal naše občianstvo, preto môže reprezentovať našu krajinu.

V nominácii sú tiež už tradične traja považskobystrickí odchovanci Marián Žernovič, Šimon Macháč a Ľubomír Ďuriš, ktorí zhodne pôsobia v Maďarsku.

Program

Zraz Slovákov je 26. decembra popoludní v hoteli Magnus v Trenčíne. Po testovaní a technickej porade bude nasledovať prvý tréning. Pôvodne bol na december naplánovaný Vianočný turnaj v Bratislave, na ktorom mali okrem Slovenska štartovať Severné Macedónsko a Česko. „Macedónci odriekli účasť, mali problémy pre koronavírus. Dohadovali sme sa s Čechmi, že by sme si raz zahrali u nich a raz doma, ale aj tu vznikli problémy s naším vycestovaním a testovaním. Boli v hre aj dva duely u nás, ale napokon tréner ČR Jan Filip povedal, že mu stačí aj jedno stretnutie,“ vysvetlil Kukučka.

Slováci odštartujú sériu prípravných zápasov 29. decembra doma proti Česku, v Trenčíne sa bude hrať od 16.00 h. „Následne sa po Novom roku zídeme 2. januára v Bratislave, po troch dňoch tréningov sa 4. januára večer presunieme do Győru, kde si 7. a 8. januára dvakrát zmeriame sily s Maďarmi. Druhý januárový blok začneme 11. januára tiež v metropole SR, hoci pôvodný zámer bol v Topoľčanoch, ale tam sa vyskytol nejaký problém s halou. Trénovať budeme v novej hale vedľa Domu športu a 15. i 16. 1. sa stretneme pred televíznymi kamerami s Rumunskom. Po krátkom voľne sa znova zídeme 18. 1., to už možno nastanú aj nejaké zmeny na hráčskych postoch,“ povedal Kukučka.

Tretí blok trvajúci do 22. 1. absolvujú tiež v Bratislave, pričom 21. a 22. 1. Slovákov čaká dvojzápas s maďarským výberom do 21 rokov. „Odoslali sme pozvánky na zväzy vo Švajčiarsku, Srbsku, Lotyšsku, chceli sme hrať proti niekomu, kto tiež nemá v týchto dňoch reprezentačné povinnosti, ale zostalo to bez odozvy, a tak nám prišla vhod aj táto maďarská voľba. Ja ju vítam, aj v tomto tíme budú hráči so skúsenosťami z maďarskej ligy. Bude to dobrá príprava a lepšie je hrať takýto duel ako len na tréningu medzi sebou,“ dodal šéf realizačného tímu slovenských hádzanárov, ktorí sa pripravujú na majstrovstvá Európy 2022 na domácej pôde.

Nominácia

Nominácia hádzanárov Slovenska na decembrové sústredenie (26. – 29. 12. 2020) a prípravný duel proti Česku (29. 12.) v Trenčíne:

brankári: Marián Žernovič (FTC Budapešť/Maď.), Michal Martin Konečný (Grundfos Tatabánya/Maď.)
pivoti: Martin Slaninka (HSC Suhr Aarau/Švaj.), Šimon Macháč (SBS-Eger/Maď.), Boris Rešovský (ŠKP Bratislava)
krídla: Martin Briatka (MŠK Považská Bystrica), Daniel Polák (HKM Šaľa), Ljubomyr Ivanicja (MŠK Považská Bystrica), Dávid Mišových (HáO TJ Slovan Modra)
spojky: Lukáš Urban (C’Chartres Métropole Handball/Fr.), Ľubomír Ďuriš (HE-DO B.Braun Gyöngyös/Maď.), Jakub Prokop (Budakalász Kézilabda ZRT/Maď.), Jakub Mikita (FTC Budapešť/Maď.), Marek Korbel (CSM Fagaras/Rum.), Tomáš Tschur (HáO TJ Slovan Modra), Derviš Birdahič (ŠKP Bratislava), Patrik Hruščák (Košice Crows), Jakub Dani (HK Košice)

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM