Filip Chudý Rôzne

Renovácia známeho sídliska v Považskej: Najväčšie práce v týchto miestach

Druhé najväčšie považskobystrické sídlisko sa dočkalo zásadnejších rekonštrukcií. Aká je cena zákazky?

Ilustračný obrázok k článku Renovácia známeho sídliska v Považskej: Najväčšie práce v týchto miestach
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Mesto tento rok na sídlisku SNP prikročilo k zásadnejším rekonštrukciám. Obnovilo komunikácie pri panelákoch, chodníky a rozšírilo parkovacie plochy. Najväčšie práce sú v blízkosti bytových domov 1448,1445 a 1446. Cieľom mesta je zrekonštruovať celé „účko“ aj s priľahlým parkoviskom.

„Predpokladaná cena zákazky bola 180 000 eur, v rámci verejnej súťaže sa ju podarilo znížiť na 120 000 eur, ktoré pôjdu z kapitálového rozpočtu,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Práce pri bytovkách

Pri bytovom dome 1445 sa rekonštruujú priľahlé chodníky až po jednotlivé vchody, obnovou prejde aj plocha pred trafostanicou, detské ihrisko a parkovisko, ktoré bude navyše rozšírené o štyri kolmé parkovacie miesta. V rámci rekonštrukcie bude komunikácia rozšírená o takmer meter, čím vznikne parkovací pruh pre pozdĺžne parkovanie v šírke dvoch metrov. Tým pádom bude chodník zúžený o pol metra.

Miestna komunikácia sa zrekonštruuje pri bytovom dome 1446. Tiež sa vynovuje parkovisko a priľahlé chodníky až po jednotlivé vchody do bytového domu. Aj tu sa bude rozširovať komunikácia a vytvorí sa pruh na pozdĺžne parkovanie na úkor chodníka šírky chodníka. „Občania sa môžu tešiť aj na obnovu chodníka a schodiska k autobusovej zastávke na Ul. Slovenských partizánov. Chodník bude zo zámkovej dlažby. Na pravej strane schodiska bude osadené oceľové zábradlie,“ prezradila Iveta Kováčiková.

Novinky na ihrisku

Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Asfaltové ihrisko medzi bytovými domami 1448, 1445 a 1446 bolo podľa slov hovorkyne veľmi poškodené, preto na ňom prebehla rekonštrukcia. „Keďže išlo o veľkú plochu, rozhodla sa radnica hraciu plochu ihriska posunúť na stred, tým pádom po krajoch vznikne mini korčuliarska dráha. Zrekonštruuje sa aj chodník od parkoviska k ihrisku.“ Medzi ihriskom a plochou pred trafostanicou vychodený chodník v hline nahradí nový chodník s povrchom z betónových tvárnic. Vybudované budú aj dve nové stanovištia na kontajnery pre zmesový komunálny odpad.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrická mestská polícia zasahuje: Kde končia staré vraky?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM