Filip Chudý Rôzne Video

Renovácia sídliska v Považskej na VIDEO a FOTO: Novými chodníkmi to ešte nekončí!

Na známom sídlisku v Považskej Bystrici prebiehajú rekonštrukcie. Boli sme priamo na mieste a zistili sme viac.

Ilustračný obrázok k článku Renovácia sídliska v Považskej na VIDEO a FOTO: Novými chodníkmi to ešte nekončí!
16
Galéria

Na sídlisku SNP aktuálne prebieha rekonštrukcia chodníkov. „Momentálne prebiehajú práce na chodníku pri bytových domoch č. 1457 – 1463, následne sa postupne pristúpi k ďalším trom, konkrétne k chodníkom pri bytových domoch 1427, 1429 a 1432. Celkovo sa zrekonštruuje približne cca 1185 m2 v sume približne 64 000 eur,“ prezradila hovorkyňa mesta Považská Bystrica Iveta Pagáč Kováčiková.

Podľa slov primátora Karola Janasa vyberali také chodníky, ktoré sú najviac vyťažené a poškodené. „Zostali nám ešte z minulosti neopravené chodníky pri bytovom dome 1462, čo spája priestor od športovej haly prakticky až po centrum SNP, resp. tie v blízkosti OSBD,“ opísal miesta, kde sa bude teraz opravovať.

„Tiež si uvedomujeme, že je tu málo parkovacích plôch, preto rozšírime aj tie. Bude to približne 15–20 nových miest. Navyše nás oslovili mamičky z domu 1462, že toto je jediná oblasť sídliska, kde nie je ihrisko. Z toho dôvodu teda malé ihrisko za týmto domom vybudujeme,“ vyjadril sa Janas k ďalším investíciám na SNP v blízkej dobe.

Chodníky chcú na ňom opraviť počas tohto leta. „Investícia sa týka aj niektorých prístupových chodníkov k bytovým vchodom, pri ktorých neboli ešte opravené. Navyše sa plánujú aj výmeny lavičiek pri nich,“ doplnil primátor, ktorý žiada občanov o zhovievavosť, keďže práce spôsobia nielen hluk a neporiadok, ale pri výstavbe nových parkovacích miest sa počíta s tým, že niektoré existujúce parkoviská dočasne uzavrú.

Ako prezradil mestský poslanec za SNP, Zakvášov a Hliny Igor Steiner, požiadavka na opravy prišla prvotne priamo od obyvateľov. „Tieto opravy už boli potrebné, čo nám dávali aj ľudia výzvami najavo. Vybrali sme tohtoročné investície tak, ako nám obyvatelia predkladali žiadosti. My sme to posunuli na mesto, ktoré sa vyjadrilo, že čo sa dá zrealizovať,“ vysvetlil postup.

Zdroj: Dnes24.sk

Podľa jeho slov zatiaľ majú od ľudí pozitívne ohlasy. „Sú radi, že sa im tu robí konečne niečo práve pri ich bytovkách, nie inde. Aj preto im napr. hluk spojený s prácami až tak neprekáža,“ dodal Steiner s tým, že opravené budú relatívne dlhé chodníky a hlavnejšie pešie ťahy na tomto sídlisku. V budúcnosti by podľa neho chceli opraviť ešte ďalšie chodníky, nové parkovacie miesta a tiež zveľadenie detských ihrísk.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Na sídlisku SNP robia nové chodníky: Snímky priamo z miesta
16
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM