Filip Chudý Kultúra

Radošinci prídu zahrať do Považskej: Prelomový týždeň je bohatý na akcie

Počas tohto týždňa január vystrieda február, no hlavne v našom meste bude aj viacero pútavých podujatí rôzneho druhu. Kam si vyrazíte?

Ilustračný obrázok k článku Radošinci prídu zahrať do Považskej: Prelomový týždeň je bohatý na akcie
Zdroj: TASR

Milosť

27. januára o 18:30, kino Mier

„Odrofúz“ je zabitý v roku 1946, oddelenie bezpečnosti vykopáva jeho telo až štyrikrát, aby sa ubezpečilo, že je naozaj mŕtvy. Matka vojaka toto poníženie nevie zniesť a presvedčí svojho manžela, aby rakvu s telom ich syna ukradli a spoločne sa vydali na cestu do Kalwaria Pacławska. Práve tu chce znova ich syna pochovať. Cesta je plná dramatických udalostí. Historická dráma.

Spievankovo a kráľovná Harmónia

29. januára o 17:00, kino Mier

Jedinečný interaktívny koncert Spievanky a Zahrajka plný rozprávkových prekvapení v podobe prekrásnych pesničiek z filmu Spievankovo 6 a Kráľovná Harmónia. Zoznámite sa s Kráľovnou Harmóniou a postavičkami, ktoré nevyhnutne potrebujú vašu pomoc pri záchrane Spievankova! Čaká vás koncert plný hudby, tanca a zábavy.

Hokej: Zápasy Považskej Bystrice

29., 31. januára a 2. februára, zimný štadión

Považskobystrickí hokejisti bojujú o play-off, no čaká ich zrejme týždeň poslednej nádeje. Tri domáce zápasy treba premeniť na ideálnych deväť bodov. V stredu o 18.00 h hostíme Žilinu, v piatok o 18.00 h Levice a v nedeľu o 17.00 h Trnavu.

Mužské oddelenie

31. januára o 16:30 a 19:30, kino Mier

Predstavenie Radošinského naivného divadla. Správa z nemocnice o mužoch, ale aj ženách alebo trpká komédia o tom, ako sa otvárajú telá a duše na mužskom oddelení.

Hádzaná: Považská Bystrica – Hlohovec

1. februára o 18:00, športová hala

Po zimnej prestávke čaká mužov Považskej Bystrice prvý súťažný domáci zápas v tomto roku. Hostíme v ňom Hlohovec.

Cesta za živou vodou

1. februára o 18:30, kino Mier

Espenove nové dobrodružstvo začína trošku nešťastne. Kristinini rodičia, kráľ Erik a kráľovná Viktória, sú otrávení a z tohto hrozného činu sú falošne obvinení obaja Espenovi bratia. Obaja nešťastníci sú ihneď uvrhnutí do väzenia a čakajú na popravu. To by ale nebol Espen, aby nenašiel spôsob, ako zložitú situáciu vyriešiť! Fantasy rozprávka.

Karneval na ľade

2. februára o 13:00, zimný štadión

Priamo na ľade sa bude v našom meste konať aj jeden karneval, určený prioritne pre deti a rodičov. Pripravené sú rôzne hry a aj karnevalová diskotéka. Vstup je voľný.

Labková patrola: Pripravení pomáhať a zachraňovať

2. februára o 16:00, kino Mier

Neohrozená Labková patrola opäť v kinách v špeciálnej epizóde. V Adventure Bay sa schyľuje k veľkolepým automobilovým pretekom a kamaráti Marshall, Rubble, Chase, Rocky, Zuma a Skye pomáhajú s prípravami. Animovaný film.

Príliš osobná známosť

2. februára o 18:30, kino Mier

Natália, slobodná tridsiatnička. Žije sama, pracuje v dizajnovom štúdiu a má najlepšiu priateľku Simonu. Tá je čerstvo po rozvode, po ktorom jej 11-ročný syn odchádza žiť s otcom Stanom a ona je nútená začať žiť odznovu. Cez malé dievčatko sa Natália zoznamuje s Marekom, vdovcom a podnikateľom. Začína medzi nimi vzťah, ktorý z diaľky pozorným okom sleduje aj jeho svokra Eva, ktorá mu pomáha s malou dcérkou. Slovensko-česká komédia.

Klubová výstava členov fotoklubu Fénix

Kino Mier

Najnovšia kolekcia žánrovo rôznorodých fotografií od dvanástich autorov, členov fotoklubu Fénix. Výstava potrvá do 5. februára 2020 a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a počas prevádzky PX Centra.

Výlet do sveta fantázie

Kino Mier

Výstava maľby a skla Petrolenelly Vlhovej a Zuzany Doktorovej Zajacovej.. Výstava potrvá do 21. februára 2020. Pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8.00 h do 16.00 h, v stredu až do 18.00 h a počas prevádzky PX Centra.

Beáta Kočner Bencová / Za všetkým hľadaj ženu

MG art galéria

Výstava Beáty Kočnerovej Bencovej s názvom Za všetkým hľadaj ženu potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do 28. februára. Galéria býva otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00. Vernisáž výstavy túto stredu.

Ženy v národno-emancipačnom hnutí 19. storočia a štúrovci

Vlastivedné múzeum

Pozrime sa na štúrovské obdobie 19. storočia zo ženskej perspektívy! Okrem informačne bohatých banerov si návštevníci môžu pozrieť ukážky z historického fondu vlastivedného múzea, modely dobových kostýmov a ďalšie artefakty ilustrujúce ženský svet z konca 19. storočia. Výstava bude pre verejnosť sprístupnená v pracovných dňoch od 7.00 – 15.00 h, posledný vstup je o 14:30 hodine. Výstava začína 31. januára a potrvá do 31. marca.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM