Filip Chudý Kultúra

Prvý týždeň prázdnin: Pestrá ponuka, ako ho prežiť v Považskej a okolí naplno

Prázdniny sa v Považskej Bystrici a okolí začínajú vo veľkom štýle. Kde sa dá zabaviť?

Ilustračný obrázok k článku Prvý týždeň prázdnin: Pestrá ponuka, ako ho prežiť v Považskej a okolí naplno
Zdroj: TASR

Darebák a pretekárka

2. júla o 19:00, kino Mier

Keď sa Gino stretne s Bénédicte, je to láska na prvý pohľad – vášnivá, bezpodmienečná, ohnivá. Bénédicte pochádza z vyššej spoločenskej triedy, pracuje v rodinnom podniku a zároveň je pretekárkou na okruhoch. Gino je na prvý pohľad šarmantný fešák, v skutočnosti však ukrýva tajomstvo – také, ktoré je nebezpečné pre neho i pre jeho okolie. „Gigi“ a „Bibi“ budú musieť bojovať proti osudu i vlastným slabostiam, aby zachránili svoju lásku. Ale ako ďaleko môžu zájsť? Krimi dráma.

Stretnutie

5. júla o 15:00, pri kine Mier

Ide o v poradí 2. ročník festivalu kultúry národnostných menšín s názvom Stretnutie. V programe vystúpi Detský folklórny súbor Dúbravček, Dychová hudba Hoľazňanka, Ženská spevácka skupina Rozmarínky, Mužáci Moravia, Detský folklórny súbor Rusava z Moravy a mnoho ďalších.

Strýko Baltazár show

6. júla o 17:00, fontána pri kine Mier

Hravé popoludnie pre deti. O 17:00 Strýko Baltazár show a o 18:00 zábavné súťaže Z Rozprávky do rozprávky. Vstup voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v kine Mier.

Koncert ABBA Slovakia

6. júla o 20:30, fontána pri kine Mier

Najlepšia koncertná, tanečná a svetelná show, zložená zo 6-člennej kapely verne a naživo imitujúcej hity skupiny ABBA. Vstup voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v kine Mier.

Turnaj v malom futbale

7. júla o 9:00, ihrisko za KD v Dolnom Moštenci

V Dolnom Moštenci prebehne v sobotu turnaj v malom futbale.

Deň obce Sverepec 2018

7. júla o 12:00, Sverepec

Deň obce Sverepec má v programe od 12:00 súťaž vo varení gulášu, počas ktorej sa postará o dobrú náladu hudobná skupina RABAKA. Taktiež sa predstavia aj harmonikári Moštenskí pajtáši a dychová hudba Lieskovanka. Po vyhodnotení súťaže vo varení gulášu bude pokračovať tanečná zábava s Lieskovankou.

Memoriál Vlada Jágrika

7. júla o 14:00, futbalové ihrisko v Brvništi

V Brvništi je na pláne hasičská súťaž v požiarnom útoku, pričom bude pripravené aj očerstvenie a hudobný program.

Deň obce Hatné 2018

7. júla o 18:00, Hatné

Obec Hatné a Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici po roku srdečne pozývajú do oddychového areálu pri Skale na Deň obce Hatné, ktorý sa uskutoční v sobotu o 18:00. V programe sa spolu s domácimi účinkujúcimi predstavia zaujímaví hostia. Pre deti je od 17:00 pripravené divadelné predstavenie bábkového divadla Lienka a maľovanie na tvár.

Quartet with smile

7. júla o 20:00, fontána pri kine Mier

Klasická hudba pod taktovkou sláčikového kvarteta (Dvořák, Massenet, Ivanovici, Čajkovskij, Strauss) a akordeonista Denis Marko DUBJEL. Vstup voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v kine Mier.

Letné kino v Prečíne

7. júla o 21:30, areál ihriska v Prečíne

V sobotu bude v Prečíne premietanie letného kina. Vstupné je zadarmo. Potrebné je si zobrať niečo na sedenie. Bude sa premietať film Bajkeri.

Pat & Mat opäť v akcii

8. júla o 16:00, kino Mier

Slniečko svieti, leto je v plnom prúde a Pat a Mat, naši dvaja smoliari, sa púšťajú do ďalších kutilských výziev. V ich podaní nič nie je nemožné, komplikácia nie je prekážkou a katastrofa je tá správna cesta k cieľu. V nových príbehoch nám obaja kutilovia predvedú ako opraviť odpad, postaviť plot alebo vyčistiť komín a žiadne moderné riešenia im nie sú cudzie, či je to dron alebo solárna energia.

Manžel na skúšku

8. júla o 19:00, kino Mier

Aj milionári majú svoje dni. Leonardo Montenegro je bohatý a rozmaznaný playboy, ktorý si celý život len užíval. Ale ako sa hovorí – karma nie je zdarma. Keď z rozmaru odmietne zaplatiť za služby upratovacej služby, netuší, ako mu to osud vráti. Po jednej divokej párty vypadne z jachty a na druhý deň ho nájdu, ako sa bezradne motá v uliciach Oregonu. V nemocnici skonštatujú, že utrpel totálnu stratu pamäte a vyhlásia pátranie po jeho rodine. A vtedy nastupuje na scénu Kate – presne tá, ktorú nedávno tak ponížil. Romantická komédia.

1 + 3

MG ART galéria

MG ART galéria v Považskej Bystrici hostí výstavu diel Andreja Mazúra, Andrey Vittekovej, Daniely Mládenkovej a Pavly Lazárkovej – Trizuljakovej. Výstava potrvá do 13. júla a je spojená s predajom diel.

Čaro modrotlače

Vlastivedné múzeum

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici sprístupnilo výstavu „Čaro modrotlače“. Tá približuje tradičnú techniku farbenia látok modrotlačou, ktorá sa rozšírila na Slovensku v priebehu 18.-19. storočia a je populárna aj medzi mladou generáciou, najmä v inovatívnej módnej „etno-vlne“. Výstava potrvá do 27. júla.

Mimo nášho pohľadu

Kino Mier

Výstavu fotografií Mimo nášho pohľadu autora Mateja Žiaka pripravili Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, PX Centrum a autor. Pozrieť si ju môžete v kine Mier do 31. augusta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM