Filip Chudý Kultúra

Prvý letný víkend v Považskej a okolí: Viac ako 20 TOP akcií

Ak hľadáte inšpiráciu na blížiace sa prvé letné dni, potom vám môžeme pomôcť. Pripravili sme pre vás zoznam pútavých podujatí, ktoré u nás budú.

Ilustračný obrázok k článku Prvý letný víkend v Považskej a okolí: Viac ako 20 TOP akcií
Zdroj: TASR

Považská rockuje fest 2018 (Budík)

22. júna o 17:30, ihrisko za krytou plavárňou

Tréningové ihrisko za krytou plavárňou bude dejiskom festivalu, ktorý má dobročinný nádych. Prídu zahrať Aya, Arzén, Karpatské chrbáty, Quo Machine, No smoking či Arkana.

Timothy

22. júna o 19:00, fontána pri kine Mier

Živé chvály s názvom Timothy prebehnú v piatok na pódiu pri fontáne pri kine Mier. Vstup je voľný.

Jurský svet: Zánik ríše

22. júna o 19:00, kino Mier

Pred štyrmi rokmi nás dinosaury porazili. Aspoň na Isla Nubar, exotickom ostrove, kde prosperoval unikátny zábavný park Jurský svet, pokiaľ sa jeho exponátom nepodarilo utiecť z klietok. Vo finále jedného z najúspešnejších filmov všetkých dôb opustili ostrov poslední ľudia a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorom. Lenže teraz sa za nimi musia vrátiť. Prečo?

Preteky BVK a OBVK

23. júna o 7:00, ihrisko TJ Plevník-Drienové

Kynologický klub Plevník pripravil na sobotu pretek na futbalovom ihrisku TJ Plevník-Drienové a v okolí.

Majstrovstvá Slovenska v malom futbale

23. – 24. júna, futbalový štadión (umelá tráva)

Majstrovstvá Slovenska v malom futbale sa tento rok odohrajú na umelej tráve v Považskej Bystrici. Zúčastnené tímy (až 50) si zahrajú nielen o titul pre najlepšie mužstvo Slovenska, ale aj o účasť v Lige majstrov a hráči o miestenku do reprezentačného výberu na MiniEURO 2018 v Kyjeve. V oba dni sa hrá od rána (9:00) až do večera.

Motokros vo Sverepci

23. júna, Národné kros centrum vo Sverepci

Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v MX50, MX65, MX85, MX Ladies + voľný hobby. To bude motokrosová sobota vo Sverepci.

Bikemaratón Súľovské skaly

23. júna 9:00, trať cez Vrchteplú

20. ročník MTB pretekov v jedinečnom prostredí Súľovských vrchov. Štyri atraktívne trasy – 85 km, 60 km, 35 km a 19 km vedúce aj cez Národnú prírodnú rezerváciu Súľovské skaly a v našom okrese aj cez Vrchteplú, kde bude otočka. Podujatie s hlavným stanom v Súľove ponúka bohatý štartový balíček a pestrý sprievodný program.

24Hodinovka XIII.

23. júna 10:00, telocvičňa SZŠ DSA Rozkvet

24Hodinovka už po 13-krát prebudí koše na „osmičke“ v Považskej Bystrici, kde bude zábavný a športový program. Štartuje sa v ranných hodinách. Exhibičný program nebude chýbať vo večerných hodinách.

Poľovnícky country guľáš

23. júna 12:00, amfiteáter Horná Mariková

Na treťom ročníku tohto podujatia vystúpia Old Skiffle Boys, Drienky, Dva plus, Kortmanovci a country bál so Zálesákmi začne o 19:30. Okrem občerstvenia bude aj tombola.

Poď na hrad!

23. júna 14:00, Považský hrad

Príďte si oddýchnuť na Považský hrad. Cech Terra de Selinan opäť s úspešnou stredovekou kuchyňou, kováčom, pisárom, šermom a stolovými hrami. Vstup voľný.

Jánska vatra 2018 alebo hasiči deťom…

23. júna 14:00, na Ostrovku v Udiči

Program pre deti začne o 14:00 (súťaže, nafukovacie atrakcie), program pri príležitosti zatopenia obce Okrut o 20:00. Nebude chýbať hudobný program či občerstvenie.

Taguj!

23. júna o 19:00, kino Mier

Každý rok sa na jeden mesiac stretne partia súťaživých kamarátov, ktorí sa s plným nasadením a bez akýchkoľvek pravidiel nechávajú strhnúť hrou – naháňačkou, ktorú hrávajú už od prvej triedy – riskujú svoje krky, prácu a vzťahy len preto, aby mohli toho druhého chytiť a vykríknuť: „Si to!“ Tento rok sa termín naháňačky prekrýva s dátumom svadby nepremožiteľného hráča, z ktorého sa tak stáva ľahký cieľ. Ale on vie, že prichádzajú… a je na to pripravený. Do kín prichádza komédia inšpirovaná skutočným príbehom.

Jánska vatra v Domaniži

23. júna 20:00, Domaniža

Obec Domaniža a DHZ Domaniža pozývajú na Jánsku vatru, ktorá bude na Leske nad kostolom. Nebude chýbať občerstvenie a hudba.

VEREDA Night run

23. júna 21:00, fontána pri kine Mier

Štart pretekov 3. ročníka považskobystrického nočného behu ulicami mesta bude o 21:00, ale už o 19:00 bude aj detský beh. Trasa hlavného behu pôjde z centra smerom na veľkú okružnú križovatku a späť.

Hasičská súťaž v Udiči po 25 rokoch

24. júna o 8:30, ihrisko v Udiči

Previerková súťaž pripravenosti hasičských družstiev prebehne v nedeľu na futbalovom ihrisku v Udiči.

Futbal: ObFZ Považská Bystrica – OFS Přerov

24. júna o 10:00, ihrisko v Pružine

Už piaty ročník priateľského futbalového zápasu medzi výbermi ObFZ Považská Bystrica a OFS Přerov sa odohrá v Pružine.

Rozprávkový les

24. júna o 13:30, areál VI. ZŠ SNP

Aj tento rok sa pripravuje Rozprávkový les, ktorý sľubuje plno zábavy. Konať sa bude aj po roku v areáli šiestej základnej školy a tiež v miestnom lesoparku.

V srdci Javorníkvo 2018

24. júna o 15:00, amfiteáter Papradno

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, obec Papradno a folklórna skupina Podžiaran pozývajú na 6. ročník folklórneho festivalu V srdci Javorníkvo. V rámci festivalu sa uskutoční aj krajská postupová súťaž a prehliadka folklórnych skupín trenčianskeho kraja Nositelia tradícii. Nesúťažný program Veselo na dedine od 17:00. Jánska vatra a voľná zábava folklórnych skupín o 21:00. V prípade nepriaznivého počasia program v kultúrnom dome.

Plevnický dychfest

24. júna o 15:00, Dom kultúry Plevník-Drienové

Obec Plevník-Drienové, dychová hudba Hoľazňanka a Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici pozývajú na 6. ročník Plevnického dychfestu, ktorý sa uskutoční v nedeľu v Dome kultúry Plevník-Drienové.

Svätojánska cyklojazda: Letná cyklistická párty!

24. júna o 15:00, štart pri fontáne v centre

Občianske združenie Cooltajner spoločne s partnermi pozýva na cyklojazdu Považskou Bystricou. Táto jazda nebude len o bicykloch, bude to hlavne príjemná letná párty s priateľmi, zábavou, piknikom a bohatým programom.

Luis a ufóni

24. júna o 16:00, kino Mier

Invázia vesmírnej zábavy. Luis je pozemský chlapec, trochu samotár a vďaka otcovi na mimozemskú inteligenciu vždy veril. Teraz rieši hrozbu toho, že bude musieť odísť z domova na internát, keď z okna uvidí lietajúci tanier. Zvláštne kľučkuje, a nakoniec to napáli do stromu kúsok od jeho domu. Stretáva bláznivú trojku ufónov a hneď je mu jasné, že s nimi bude zábava. Nemecká animovaná komédia.

Divadelné predstavenie Krv jej pristane

24. júna o 16:00, Hotel Gino Park Palace

Divadelné predstavenie Krv jej pristane pojednáva o hľadaní receptu na elixír mladosti. Je to príbeh plný napätia, čiernej mágie, alchýmie, humoru a strachu. Odpoveď na večnú mladosť prináša stretnutie s Alžbetou Báthoryovou, Jurajom Thurzom a Darvúliou.

3. herný podvečer v Retre

24. júna o 17:00, Retro ( Music & Coffee )

Tretí herný podvečer prebehne po Svätojánskej cyklojazde a bude spojený s koncertom Seventh Weapon v Cooltajneri, grilovačkou a piknikom pod širákom.

Pablo Escobar: Nenávidený a milovaný

24. júna o 19:00, kino Mier

Striebro alebo olovo. Escobar, brutálny zločinec, bezohľadný vrah, narkobarón, vládca kokaínového impéria, a zároveň jeden z najbohatších a najnebezpečnejších ľudí planéty tej doby. Pablo, otec, záchranca chudobných, manžel a tiež pozorný milenec. Jedného musíte nenávidieť, druhého môžete milovať. Dohromady Pablo Escobar, ktorému jeho rozporuplnú tvár prepožičal v tomto filme Javier Bardem.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM