Filip Chudý Kultúra

Prvý jarný týždeň je bohatý: Ako ho môžeme v Považskej stráviť?

Tento týždeň má prívlastok prvý jarný, pričom úvodné dni jari so sebou do nášho mesta prinášajú viacero podujatí. Kde a kedy?

Ilustračný obrázok k článku Prvý jarný týždeň je bohatý: Ako ho môžeme v Považskej stráviť?
Zdroj: TASR

Potvora

19. marca o 18:30, kino Mier

Rasmus a Maria sa zoznámili na párty a počiatočný flirt naberie rýchle grády. Maria sa nasťahuje do Rasmusovho bytu a po malých krôčikoch si podmaňuje jeho životný priestor. Je to nevyrovnaný pár. Maria je cieľavedomá a dominantná, Rasmus akoby tápal medzi pubertou a dospelosťou. Dánska dráma.

Veľkonočné tvorivé dielne

20. a 21. marca, Považské osvetové stredisko

V klubovni Považského osvetového strediska v Považskej Bystrici pripravili na tento týždeň „Veľkonočné tvorivé dielne“. Pôjde o zdobenie kraslíc domanižskou technikou a tiež pletenie korbáčov.

Jana Pronská

20. marca o 16:00, Považská knižnica

Považská knižnica pripravila besedu s autorkou historických románov Janou Pronskou. Prebehne v spoločenskej miestnosti knižnice.

V prúde hry oživujeme Slovensko

21. marca o 17:00, Považské osvetové stredisko

V klubovni Považského osvetového strediska v Považskej Bystrici budú tiež hry intuitívnej pedagogiky, ktoré sú sociálnym cvičením individuálnych ľudí, ktorí sa stretnú a umožňujú rozvíjať komunikáciu medzi sebou, ale aj sami v sebe. Hry sú založené na pohybe, ich úlohou je pomôcť nám prestať rozmýšľať a takto nájsť v sebe slobodného človeka. Lektorom je Peter Živý.

Ponor sa do objavovania – Deň vody v múzeu

22. marca, Vlastivedné múzeum

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici pripravilo na štvrtok vzdelávací program o vode. K dispozícii budú prednášky (voda v ľudových zvykoch, vodné rastliny, prehliadka vodných živočíchov), vedomostné kvízy (spojovačky, prešmyčky, testy), pozorovanie drobných vodných živočíchov a hravé pokusy s vodou (skúmanie vzlínavosti, povrchového napätia, hustoty látok…).

Keď si ja zaspievam 2018

22. marca o 10:00, kino Mier

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici pripravilo regionálnu postupovú súťaž a prehliadku hudobného folklóru detí.

Hádzaná: Považská Bystrica – Prešov

22. marca o 18:00, športová hala

Považskobystričanov čaká dôležitý zápas s favorizovaným Prešovom, ktorý je v tejto sezóne poraziteľný, čo sa už v extralige ukázalo. Postarajú sa naši hádzanári o prekvapenie?

Tomb Raider

22. marca o 18:30, kino Mier

Každá leganda má svoj začiatok. Lara Croft má 21 rokov a práve zdedila obrovské obchodné impérium. Jej otec, bohatý šľachtic a známy dobrodruh, Lord Richard Croft, zmizol bez stopy pred siedmimi rokmi, keď bola ešte dieťa. Od tej doby sa márne snaží nájsť nejaký zmysel svojho života. Keď si prečíta záhadný odkaz, ktorý jej otec zanechal, rozhodne sa opustiť Londýn a vyraziť do neznáma, aby prišla na to, čo sa jej otcovi naozaj stalo. Americký film.

Oni 2: Nočná korisť

23. marca o 18:30, kino Mier

Cudzincom nesmieš nikdy veriť. Malo to byť príjemné stretnutie v chatovej osade na brehu jazera, ale na miesto určenia dorazila iba jediná rodina. Všade je úplné ticho a nikde v okolí nikoho nie je vidno… až kým sa večer neozve zvonček na dverách. Za nimi stoja traja psychopati v strašidelných maskách a nožmi v rukách. Práve našli svoju korisť a lov sa môže začať. Rodičia alebo deti? Kto bude silnejší a prežije? Americký film.

Hokejbal: Zápasy Považskej Bystrice

24. a 25. marca o 13:00, hokejbalové ihrisko

V boji o prvé miesto hokejbalisti HBK PROTEF už nemôžu zaváhať, tobôž nie v domácom prostredí. V sobotu privítajú Nitru a v nedeľu Diakovú.

Futbal: Považská Bystrica – Veľké Uherce

24. marca o 15:00, futbalový štadión (umelá tráva)

Považskobystričania odštartovali jarnú časť sezóny úspešným považským derby s Ladcami. V druhom jarnom domácom zápase privítajú suseda v tabuľke. Zvládnu aj túto prekážku?

Včielka Maja 2: Sladké hry

24. marca o 16:00, kino Mier

Včielka Maja poletí za Jej Veličenstvom včelou Cisárovnou poprosiť o to, aby sa jej úľ mohol zúčastniť slávnych Sladkých hier. Včelia Cisárovná Maji vyhovie, ale ak Maja prehrá, jej úľ príde o všetky zásoby medu. Podarí sa včielke Maji a jej kamarátom Sladké hry vyhrať? Animovaná rozprávka.

Basketbal: Považská Bystrica – Lučenec

24. marca o 17:00, športová hala

Basketbalisti IMC Slovakia sa predstavia v domácom prostredí presne po mesiaci. Pripravia favoritovi z Lučenca prvú prehru v nadstavbe?

Backstage

24. marca o 18:30, kino Mier

Ži svoj život… v to verí a podľa toho žije mladý zaľúbený pár spod Tatier plný ideálov a snov, Mary a Buddy. Spoločne so svojou tanečnou skupinou West Coast Crew snívajú o lepšej tanečnej budúcnosti a bohatstve. Najviac húževnatý je Buddy, ktorý je pre výhru schopný obetovať takmer všetko, aj lásku… Slovensko-český film.

Jaričku vám nesieme

25. marca o 15:00, kino Mier

Jarný program Mestského folklórneho štúdia v Považskej Bystrici. Účinkujú prípravky MFŠ, DFS Mladosť a ľudová hudba DFS Mladosť.

Prianie smrti

25. marca o 18:30, kino Mier

Zobrali mu jeho rodinu. Nastal čas im to vrátiť. Lekár Paul Kersey má všetko, čo si len človek môže želať – zaujímavú prácu, krásnu rodinu a nádherný domov. S násilím sa stretáva iba na operačnej sále pohotovosti, kde pracuje ako chirurg. Jedného dňa sa však všetko zmení. Po brutálnom napadnutí v ich vlastnom dome jeho manželka zomiera a dcéra zostane v nemocnici ležať v kóme. Bruce Willis v hlavnej úlohe.

Anna Macháčková: Za krásami prírody

Kino Mier

Ide o výstavu fotografií členky Fotoklubu Fénix pri Považskom osvetovom stredisku v Považskej Bystrici pri príležitosti životného jubilea. Výstava potrvá do konca apríla. Pozrieť si ju môžete v pracovné dni od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a cez víkendy v čase podujatí v kine Mier.

Čaro modrotlače

Vlastivedné múzeum

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici sprístupnilo výstavu „Čaro modrotlače“. Tá približuje tradičnú techniku farbenia látok modrotlačou, ktorá sa rozšírila na Slovensku v priebehu 18.-19. storočia a je populárna aj medzi mladou generáciou, najmä v inovatívnej módnej „etno-vlne“. Výstava potrvá do 27. júla

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM