Filip Chudý Kultúra

Prvý augustový víkend pred nami: Top podujatia v Považskej a okolí

Počas prvého augustového víkendu nemusíte len sedieť doma, ale môžete sa ísť zabaviť von. Ktoré zaujímavé podujatia môžete navštíviť?

Ilustračný obrázok k článku Prvý augustový víkend pred nami: Top podujatia v Považskej a okolí
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Letné kino: Cuky Luky film

4. augusta o 20:30, amfiteáter v Papradne

Slovenskú komédiu Cuky Luky film si budete môcť pozrieť pod holým nebom v Papradne na tamojšom amfiteátri.

Letné kino

4. a 5. augusta, námestie pred Domom kultúry

V CoolTajneRi pripravili dvojitú porciu letného kina. V piatok o 20:30 to bude film Kainove deti – strhujúci príbeh troch mužov, z ktorých každý jeden spáchal v detstve vraždu a mladosť prežil v tom najbrutálnejšom väzení komunistického Maďarska. V sobotu o 20:30 sa bude premietať film Para nad riekou – dosť veselý a dosť smutný príbeh troch muzikantov, ako sám život z česko-slovenskej dielne. Vstup je voľný.

Letné kino: Ako byť single

4. augusta o 21:00, futbalové ihrisko v Domaniži

V Domaniži budú tentoraz v rámci letného kina premietať americkú romantickú komédiu Ako byť single. No už o 19:30 je pripravené občerstvenie v podobe grilovaného mäsa.

Cestovateľský večer „Všade doma, dobre najlepšie“

4. augusta o 21:00, fontána pri kine Mier

Šialený fotoprojekt po Európe s dobrým zámerom. Prezentácia cestovateľských zážitkov Barborky a Tibora z Občianskeho združenia Domov s tebou. Vstup je voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v kine Mier.

Praznovské folklórne slávnosti

5. a 6. augusta, amfiteáter v Praznove

V sobotu o 20:00 všetko odštartuje Praznovská veselica – ľudová zábava so školou tanca v spolupráci s Mestským foklórnym štúdiom a v nedeľa o 15:30 naplno vypuknú Praznovské folklórne slávnosti, na ktorej vystúpia viaceré folklórne skupiny z nášho okolia.

XXIV. ročník Hasičkej súťaže o pohár Štefana Závodníka

6. augusta o 13:00, areál TJ Strážov Pružina

V Pružine prebehne tradičná hasičská súťaž mužov, žien a tiež dorastu v oboch pohlaviach. Kto bude na tamojšom futbalovom ihrisku najrýchlejší?

Futbal: Považská Bystrica – Horná Poruba

6. augusta o 18:00, futbalový štadión

Považskobystričania sú v záverečnej fáze prípravy na nový ročník. Presne týždeň pred prvým zápasom v Ladcoch vyzvú na súboj Hornú Porubu. Ako sa v generálke ukážu?

Dunkirk

6. augusta o 19:00, kino Mier

Keď sa 400-tisíc mužov nemohlo vrátiť domov, domov si prišiel po nich. Prvý film kultového anglického režiséra Christophera Nolana založenom na reálnych historických udalostiach. Operácia Dynamo bola hromadnou evakuáciou vyše 330-tisíc Nemcami obkľúčených spojeneckých – britských, francúzskych a belgických vojakov z pláží a prístavu francúzskeho mesta Dunkerque. Prebehla medzi 27. májom a 3. júnom roku 1940.

Home with you

Kino Mier

Všade doma, dobre najlepšie – predajná výstava fotografií na pomoc s prvým bývaním pre mladé páry, lebo domov je tam, kde som s tebou. Výstava potrvá do 31. augusta a pozrieť si ju môžete v pondelok a piatok od 8:00 do 16:00 a tiež v čase podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrické kúpalisko reaguje na horúčavy: Pre takýto krok sa rozhodlo!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM