Filip Chudý Samospráva Komunálne voľby

Prvé slová Andreja Péliho: Čo povedal na výsledok volieb v Považskej Bystrici?

Najväčší vyzývateľ Karola Janasa v boji o primátorské kreslo Andrej Péli sa vyjadril k voľbám, v ktorých aj on triumfoval. Akým spôsobom?

Ilustračný obrázok k článku Prvé slová Andreja Péliho: Čo povedal na výsledok volieb v Považskej Bystrici?
Zdroj: Andrej Péli

Komunálne voľby 2018 máme za sebou. V Považskej Bystrici obhájil pozíciu primátora mesta Karol Janas (Smer – sociálna demokracia, Slovenská národná strana, Strana zelených), ktorý získal 7294 hlasov. Jeho najväčším vyzývateľom bol nezávislý kandidát Andrej Péli, ktorý dostal 4401 hlasov. Po reakcií Janasa a tiež v poradí tretieho kandidáta Jaroslava Ševčíka vám prinášame aj Péliho vyjadrenie.

„Nečakal som taký veľký rozdiel, Karolovi Janasovi gratulujem k výsledku. Občania rozhodli jasne a zreteľne, čo akceptujem. Som ale rád, že som získal mandát najsilnejšieho poslanca v meste. Sľubujem občanom, že ich dôveru nesklamem a budem striktný presne tak, ako som bol aj doteraz. Ideme ďalej,“ povedal Péli.

Keď sme ho ale upozornili, že podľa dostupných záznamov išlo zatiaľ zrejme o najtesnejší výsledok volieb primátora v histórii Považskej Bystrice a navyše získal historicky najväčší počet hlasov druhého v poradí, zostal trochu prekvapený. „Priznám sa, to som ani nevedel, keďže som to ešte neanalyzoval. Budem si na to musieť v pokoji sadnúť. Ale ak je to naozaj najmenší rozdiel v histórii, tak ma to teší. Môj celkový počet hlasov ma milo prekvapil. Som zaň vďačný, pričom je to zároveň záväzok do ďalšej práce,“ uviedol. Presné údaje z komunálnych volieb 1994 a 1998 (obe vyhral Ľuboš Lackovič) nie sú uvedené v kronike mesta, no z ďalších šiestich údaje sú, pričom tie tohtoročné dopadli najtesnejšie a Péli mal ako najväčší vyzývateľ najviac hlasov.

A najlepšie dopadol aj pri hlasovaní do mestského zastupiteľstva, kde spomedzi všetkých 69 kandidátov dostal suverénne najväčší počet hlasov (1315). Pre pripomenutie, pred štyrmi rokmi zaňho hlasovalo 417 ľudí, čiže teraz získal viac ako trojnásobný počet hlasov. „Som rád, že ľudia z Rozkvetu takto ocenili moju štvorročnú prácu. Tiež ma teší, že začali sledovať komunálnu politiku a zaujíma ich, čo sa deje v meste. Na jednej strane som vďačný a na druhej garantujem, že ich nesklamem,“ uviedol Péli, ktorý sa poďakoval voličom za dôveru. Zároveň podotkol, že ako športovec vie, že po zápase si treba podať ruky, preto gratuluje Janasovi k zvoleniu.

Keďže jeho popularita v meste a tiež volebné čísla rastú, opýtali sme sa ho, či sa bude uchádzať o pozíciu primátora v najbližších voľbách. „Teraz sa určite nebudem vyjadrovať k ďalšej možnej kandidatúre na primátora. Predsa len som v životnej fáze a veku, keď je už najvyšší čas založiť si aj rodinu. Prácu mestského poslanca robím preto, že ma to vyslovene baví, nie pre príjem. A hoci ma komunálna politika baví, teraz neviem povedať, či sa opäť pokúsim kandidovať na primátora. V každom prípade budem aj o štyri roky v našom meste politicky aktívny, ale akou formou, to je ešte zavčasu hovoriť,“ dodal.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM