Filip Chudý Rôzne Video

Prvé dieťa v Považskej v roku 2019: Krásne slová maminy Tomáška na VIDEU

Prvé novoročné bábätko v Považskej Bystrici prišlo na svet rýchlo. Je ním Tomáško... Čítajte viac.

Zdroj: Dnes24.sk

V Nemocnici s poliklinikou Považská Bystrica čakali na prvého novoročné bábätko 135 minút. „Prvé dieťatko v novom roku sa nám narodilo 1. januára o 2:15. Bol to Tomáško Urík. Mamička bola druhorodička, rodila spontánne. Bábätko vážilo 3650 gramov a meralo 51 centimetrov. Na Nový rok sa nám narodilo celkovo päť detí, tri z Považskej Bystrice a dve z Púchova. A boli to traja chlapci a dve dievčatá,“ povedala Emília Lieskovská, vedúca sestra gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia našej nemocnice.

V prvej polovici druhého dňa roka 2019 sa narodili v našom meste dve deti. „Počas Silvestra boli štyri pôrody, posledný v minulom roku bol o 16:21. A poslednou Považskobystri­čankou narodenou v roku 2018 bola Nela,“ doplnila Lieskovská.

„Bol to náš druhý pôrod, keďže doma už máme dcérku, ktorá má rok a sedem mesiacov. Sme radi, že teraz nám pribudol chlapček. Meno Tomáš mu vybral manžel, pričom je po jeho dedkovi. Ja som vyberala meno dcérke,“ prezradila 27-ročná Mária Uríková z Považskej Teplej.

Podľa jej slov vôbec nepočítali s tým, že Tomáško bude prvým dieťaťom v našom meste v roku 2019, keďže termín mali na 29. decembra. „Je to teda nečakané. Pôrod nás vytrhol zo silvestrovskej zábavy. Začali u nás ohňostroje a my sme vyrážali do nemocnice, pričom potom to už išlo rýchlo. Prešli dve hodiny a malý už bol na svete,“ opísala svoj netradičný prelom rokov mladá mamička. Redakcia webu Považská24.sk celej rodine blahoželá.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Prvý Považskobystričan v roku 2019: Predstavujeme malého Tomáška
3
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM