Filip Chudý Kultúra

Prvá polovica prázdnin sa pomaly končí: Považská a okolie, neváhaj a bav sa!

Využime posledný júlový víkend na zábavu v Považskej Bystrici a jej okolí. Kde sa dá zrelaxovať?

Ilustračný obrázok k článku Prvá polovica prázdnin sa pomaly končí: Považská a okolie, neváhaj a bav sa!
Zdroj: TASR

Turnaj v plážovom volejbale

27. júla o 8:00, mestská pláž pod komínom

Naše mesto bude v piatok hostiť prvý amatérsky turnaj firiem v plážovom volejbale. Hrať sa začína už od rána.

Voodstock Going Up The Country 2018

27. – 29. júla, Milochov

Už siedmy ročník osláv slovenskej kultúry v 21. storočí, spojenie hudby a akéhosi špeciálneho porozumenia. Festival pre ľudí ktorým je úsmev a pocit slobody to najlepšie, čo môže leto ponúknuť.

Joga v zámockom parku Orlovského kaštieľa

27. júla o 18:00, Hotel Gino Park Palace

Zažite tú obrovskú energiu, tieto výnimočné dni a začnite leto s chuťou jogy. Nechajte sa unášať vaším dychom, nechajte ho prúdiť a zahriať v celom tele. Joga pre všetkých bez obmedzenia veku, vítané sú aj deti, ktoré chcú s nami tráviť čas, dokonca aj tí, ktorí s jogou doteraz skúsenosti nemali alebo dlho zvažujú, že to konečne skúsia. Štyria inštruktori jogy, dychové techniky, meditácia, relax a oddych v krásnom prostredí parku.

Pozorovanie zatmenia Mesiaca

27. júla o 20:00, pred MÚ v Považskej Bystrici

Astronomický klub Juraja Bardyho Plevník-Drienové pozýva na verejné pozorovanie zatmenia Mesiaca, ktoré sa uskutoční pred Mestským úradom v Považskej Bystrici v piatok od 20:00.

Koncert pod holým nebom

27. júla o 20:00, fontána pri kine Mier

V rámci kultúrneho leta pri fontáne vystúpia Chris Ellys a Bad Karma Boy. Vstup zdarma. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v kine Mier.

Letné kino v Domaniži: Kandidát

27. júla o 21:00, areál ihriska v Domaniži

V piatok bude v Domaniži premietanie letného kina. Vstupné je zadarmo. Bude sa premietať film Kandidát.

Manínsky pohár 2018

28. júla o 8:00, autokemping Manínska tiesňava

DHZ Považská Teplá organizuje už druhý ročník hasičskej súťaže priateľských obcí pod názvom Manínsky pohár. Poobede bude aj kultúrny program, večer pre zmenu zábava pod holým nebom.

Hodové slávnosti v Dolnom Moštenci

28. – 29. júla, Dolný Moštenec

V rámci osláv to bude v sobotu najprv futsalový turnaj, no a v nedeľu bohatý kultúrny program na čele s Gizkou Oňovou. Nemali by chýbať ani kolotoče.

Master of the BAR (Slovakia)

28. júla o 10:00, workoutové ihrisko Zakvášov

Master of the BAR je jedinečná medzinárodná súťaž vo voľnom štýle posilňovania s vlastnou váhou (kalistenika). Súťaž sa uskutoční v sobotu v časti Zakvášov na workoutovom ihrisku.

Futbal: Považská Bystrica – Lednické Rovne

28. júla o 10:30, futbalový štadión

Futbalisti MŠK Považská Bystrica sa pripravujú na nový ročník tretej ligy. V generálke privítajú Lednické Rovne.

Country pod hviezdami 2018

28. júla o 15:30, amfiteáter v Praznove

V sobotu sa uskutoční v amfiteátri v Praznove už XVI. ročník hudobného festivalu Country pod hviezdami, ktorí pripravili OZ Klub priateľov country hudby, country skupina Alabama a Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici s podporou mesta a PX Centra.

Mamma Mia! Here We Go Again

28. júla o 19:00, kino Mier

Mamma Mia! Najväčšia letná filmová párty je späť. A s ňou aj nákazlivá nálada rozprávkového ostrova Kalokairi, nesmrteľná ABBA a herci, ktorí si s chuťou zopakovali veľkolepú grécku jazdu. Je to presne desať rokov, čo muzikál Mamma Mia! vtrhol do kín po celom svete. Síce to trvalo relatívne dlho, ale zato v pokračovaní Mamma Mia! Here We Go Again dostanú diváci hneď dva príbehy v jednom filme!

Hody sv. Anny Prečín 2018

28. – 29. júla, Prečín

Program v kaplnke začne v sobotu o 19:30 a na druhý deň o 8:00. Bude premietanie filmu a tiež dychovka Považanka.

Hotel Transylvánia 3: Strašidelná dovolenka

29. júla o 16:00, kino Mier

V najnovšom pokračovaní série Hotel Transylvánia sa Drakula, Mavis, Jonny a zvyšok partie vydávajú na dovolenkovú plavbu na výletnej lodi. Všetko nasvedčuje tomu, že si od zvyčajných problémov na chvíľu oddýchnu, až do momentu, kedy sa Drakula nezamiluje do šarmantnej kapitánky lode Eriky. Hlava upírskej rodiny však netuší, že jeho nová láska je v skutočnosti potomkom legendárneho lovca upírov…

1. kolo Slovnaft Cupu v našom okrese

29. júla o 17:00

Najprestížnejšia pohárová súťaž u nás, ktorou je Slovenský pohár vo futbale, napíše v tomto ročníku už svoju jubilejnú 50. kapitolu. V nedeľu budú v našom okrese tieto štyri derby: TJ Slovan Brvnište – TJ KOVO Beluša, TJ Manín Podmanín – TJ Partizán Domaniža, TJ Partizán Prečín – MŠK Púchov a TJ Plevník-Drienové – FKS Nemšová.

Hotel Artemis

29. júla o 19:00, kino Mier

Pravidlo č. 1. Nezabiješ iného hosťa. Los Angeles, rok 2028. Krása trinásťposchodového hotela Artemis už dávno pominula. Ale jeho múry ukrývajú to najmodernejšie zdravotnícke zariadenie, ktoré financuje obávaný gangster Wolfking. Je určené výhradne pre bohatú klientelu podsvetia. Dobre utajenej nemocnici vládne už 22 rokov tvrdou rukou manažérka Jean Thomas, prezývaná Sestra. Akčné krimi sci-fi.

Mimo nášho pohľadu

Kino Mier

Výstavu fotografií Mimo nášho pohľadu autora Mateja Žiaka pripravili Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, PX Centrum a autor. Pozrieť si ju môžete v kine Mier do 31. augusta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM