Filip Chudý Rôzne

Protidrogový vlak mieri do Považskej: Čo skrývajú jeho vagóny? FOTO

V považskobystrickej stanici sa pristaví protidrogový vlak. Môžete navštíviť nevšednú vlakovú súpravu.

Ilustračný obrázok k článku Protidrogový vlak mieri do Považskej: Čo skrývajú jeho vagóny? FOTO
11
Galéria
Zdroj: TASR

V pondelok 4. novembra 2019 od 8.00 h bude v Železničnej stanici v Považskej Bystrici počas celého dňa pristavený protidrogový vlak – Revolution Train. Informovala o tom Barbora Jánošková z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

„Projekt mladým ľuďom vo veku od 12 do 17 rokov ukáže, ako funguje svet závislostí a drog. Cieľom programu, prezentovaného pristavením vlakovej súpravy, je prostredníctvom zapojenia všetkých ľudských zmyslov efektívne zapôsobiť na návštevníka vlaku,“ povedala Jánošková.

Ako ďalej uviedla, účastníci inovatívneho projektu v oblasti primárnej prevencie si vypočujú klamstvá drogovo závislých, ale aj pravdy o živote na drogách. Vďaka interaktívnemu programu na vlastné oči uvidia drogový brloh, väzenskú celu či autohaváriu.

Vlaková súprava, ktorá počas jedného dňa zastaví v Považskej Bystrici, pozostáva zo šiestich vagónov, štyroch kinosál a ôsmich interaktívnych miestností. Návšteva vagónov, od prvého do posledného, v trvaní 90 minút prevedie skutočným príbehom cesty drogovej závislosti. Príležitosť zažiť vlakový program na vlastnej koži dostanú žiaci základných a stredných škôl na území mesta. Sprevádzať po vlaku ich budú miestni preventisti. Doplnila Jánošková.

Program začína každých 20 minút a prehliadka trvá hodinu a pol. Do vlaku vstupujú skupiny v počte max. 17 osôb. Súpravu pristavili zatiaľ vo viac ako stopäťdesiatke miest v Česku, Nemecku a na Slovensku, projekt doteraz navštívilo viac ako 150 tisíc ľudí.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Takto to v protidrogovom vlaku vyzerá.

FOTO: Protidrogový vlak
11
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM