Filip Chudý Rôzne Kultúra

Program jarmoku v Považskej Bystrici ako na dlani: Budú aj kolotoče?

No nášho mesta prichádza tradičný jarmok, ktorého atmosféra sa bude znásobovať. Pozrite si harmonogram vystúpení?

Ilustračný obrázok k článku Program jarmoku v Považskej Bystrici ako na dlani: Budú aj kolotoče?
Zdroj: Dnes24.sk

V poradí 23. pokračovanie Považskobystrického jarmoku sa nezadržateľne blíži. Naše mesto sa dostane do jarmočnej atmosféry počas piatka 21. septembra. Pripravená je počas neho zábava takmer na celý deň. O 10:00 bude pred kinom Mier otvorená Ulička starých remesiel, v ktorej budú dominovať remeselníci. Jarmočný koktail pre zmenu ponúkne rôznorodý kultúrny program pred mestským úradom od 16:00. Ale náš jarmok toho ponúkne oveľa viac.

Okrem pripraveného programu a dohodnutých remeselných stánkov, kde budú aj ukážky tradičnej výroby, do nášho mesta kvôli jarmoku zavítajú aj ďalší stánkari. Tí obsadia ostatné tradičné priestory v centre mesta, ktoré sú pre jarmok typické. Čiže budú oproti radnici, na parkoviskách za Bancom. Ponúkať sa budú typické jarmočné veci (burčiak, oplátky, priamy výroba a pod.). Nebudú chýbať ani zábavné atrakcie, ktoré ocenia hlavne tí najmenší.

„Na parkovisku za budovou mestského úradu budú kolotoče. Konkrétne v piatok, sobotu a v nedeľu,“ informovala nás považskobystrická hovorkyňa Iveta Pagáč Kováčiková.

Aj tento ročník Považskobystrického jarmoku bude ale postavený hlavne na stánkoch, ktorých by malo byť spolu zrejme okolo 200. V Uličke starých remesiel očakáva totiž riaditeľka PX Centra Anna Kardošová desiatky remeselných stánkov. K tomu sa ešte pripočítajú predajné stánky, ktorým povolenia dáva mesto. „Bude približne 160 predajných stánkov,“ odpovedala mestská hovorkyňa na otázku, koľko stánkov sa u nás nahlásilo.

Zvláštne dopravné obmedzenia vyplývajúce z jarmoku považskobystrická radnica nehlásila. No značná časť parkovacích miest v centre mesta bude vyhradená pre stánky, čiže je odporúčané návštevníkom využiť v jarmočný deň bezplatnú MHD pre všetkých. Tá ale nesúvisí priamo s jarmokom, ale je súčasťou prebiehajúceho Európskeho týždňa mobility.

Časový program vystúpení na Považskobystrickom jarmoku

PX Centrum zverejnilo na svojej stránke aj časový program vystúpení na Považskobystrickom jarmoku, ktorý má byť nasledovný:

  • 10:00 – 18:00 Ulička starých remesiel (pri kine Mier)
  • 14:00 DFS Zrníčko, Holešov
  • 14:30 Chodúľová šou (Jarmoční páni na vysokej nohe)
  • 16:00 Starohorský banícky spevokol, Banská Bystrica
  • 17:30 Jaroslav Gažúr
  • 16:00 – 23:00 Jarmočný koktail (pred mestským úradom)
  • 16:00 Divadlo Teáter Komika (zábavno-súťažná šou Silák Emil)
  • 17:00 Ander z Košíc a Traja z Raja
  • 18:30 Hudobná skupina Mloci
  • 20:00 Katka Knechtová
  • 21:30 Vidiek

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM