Filip Chudý Krimi

Proces s Miroslavom M., údajným silným mužom podsvetia odročený: TOTO je dôvod

Naplánovaný proces s Miroslavom M., ktorý tiež čelí trestnému stíhaniu na súde v Považskej Bystrici, sa nekonal. Prečo?

Ilustračný obrázok k článku Proces s Miroslavom M., údajným silným mužom podsvetia odročený: TOTO je dôvod
Zdroj: TASR

Proces s Miroslavom M., považovaným za silného muža slovenského podsvetia sa v utorok na Okresnom súde (OS) Bratislava I nekonal. Na tomto súde je obžalovaný v prípade útoku na vyšetrovateľa Policajného zboru.

„Okresný súd Bratislava I odročil hlavné pojednávanie na neurčito z dôvodu ospravedlnenej neúčasti obhajcu obžalovaného pre práceneschopnosť a z dôvodu neprítomnosti znalcov. Súd bude od Ministerstva spravodlivosti Českej republiky (MS ČR) opätovne žiadať o dodatočný súhlas v trestnom konaní z dôvodu uplatnenia zásady špeciality obžalovaným. Na základe odpovede z MS ČR súd zvolí ďalší procesný postup,“ objasnil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Na základe rozhodnutia súdu v českom Zlíne si Miroslav M. momentálne odpykáva desaťročný trest odňatia slobody za vydieranie podnikateľov. Na Slovensku, okrem dnes prerokovávaného útoku na verejného činiteľa, čelí stíhaniam aj pre ďalšie trestné činy na súdoch v Trenčíne a Považskej Bystrici.

Okresný súd Bratislava I sa mal v utorok venovať prípadu, ktorý sa stal ešte v roku 2009 v Ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Bratislave. Podľa obžaloby mal vtedy Miroslav M. udrieť päsťou do hlavy policajného vyšetrovateľa. Obžalovaný svoju vinu popiera.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Nešťastie priamo v Považskej: Monika (22) išla po priechode a v tom…

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM