Rôzne

Problémy na považskobystrických pieskoviskách: Na ktorom sídlisku sú najvážnejšie?

V Považskej Bystrici sa nachádza až 70 pieskovísk, o ktoré sa síce mesto stará, ale aj tak sa vyskytujú problémy. Spôsobujú ich hlavne majitelia zvierat, ktorí nerešpektujú zákaz vodiť domáce zvieratá na pieskoviská.

Ilustračný obrázok k článku Problémy na považskobystrických pieskoviskách: Na ktorom sídlisku sú najvážnejšie?
Zdroj: TASR

Mestské športové kluby (MŠK), s. r. o., spoločnosť so stopercentnou účasťou mesta Považská Bystrica, zabezpečuje údržbu 70 pieskovísk na území mesta. Pieskoviská podliehajú pravidelnej kontrole Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Považskej Bystrici.

Ako informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková, MŠK sa o údržbu pieskovísk starajú každý rok od začiatku marca do konca novembra v závislosti od poveternostných podmienok. „V tomto roku sa začalo s pravidelnou údržbou pieskovísk až začiatkom mája, MŠK pravidelne dvakrát za mesiac pieskoviská vyčistia, prekopú, pohrabú a zalejú pitnou vodou. Ak je potrebné, doplnia piesok,“ priblížila Kováčiková.

Ako dodala, problémy s pieskoviskami spôsobujú najmä psičkári, ktorí venčia svoje zvieratá a v pieskoviskách sa často vyskytujú psie a mačacie exkrementy. Aj napriek upozorneniam podľa hovorkyne obyvatelia mesta často nerešpektujú zákaz vodiť domáce zvieratá na pieskoviská.

„Najväčšie problémy sú pritom s pieskoviskami na najväčšom mestskom sídlisku Rozkvet. V pieskoviskách, kde boli problémy najvážnejšie, mesto vymenilo piesok a poskytlo plachtu na ich prikrytie. Samotné pravidelné prikrývanie pieskovísk však nemôže zabezpečovať mesto, je preto na rodičoch, ktorí sem s deťmi chodia, či pieskovisko plachtou zastrú. Mesto skúšalo takto zabezpečovať aj iné pieskoviská, avšak neosvedčilo sa to, ľudia väčšinou plachty veľmi rýchlo zničili,“ doplnila považskobystrická hovorkyňa s tým, že napriek problémom nemali doteraz hygienici k stavu pieskovísk vážnejšie výhrady.

Môže vás zaujímať:

Považská Bystrica sa kosí skôr ako zvyčajne: Ktorých sídlisk sa to týka?

Považskobystrickí policajti zmenili adresu: Kde po novom vybavíme dôležité veci?

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM