Rôzne

Problémová časť Orlovského mosta: Síce sa pracuje, ale obmedzene

Dopravnú situáciu v Považskej Bystrici už niekoľko mesiacov sťažuje rekonštrukcia Orlovského mosta. Ako to s ňou vyzerá?

Ilustračný obrázok k článku Problémová časť Orlovského mosta: Síce sa pracuje, ale obmedzene
Zdroj: Dnes24.sk

Dopravné obmedzenie v mieste Orlovského mosta bude prebiehať až do ukončenia rekonštrukcie mostných objektov ev. č. 517–001 (pravý most, starší, pozn.) a č. 517–002A. Informoval o tom Matej Plánek, referent oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

„Je potrebné uviesť, že vzhľadom na COVID-19 a vydané opatrenia vládou SR sa na stavbe síce pracuje, ale v obmedzenom režime vzhľadom na povinné karantény niektorých pracovníkov, či iné obmedzenia ako aj dodávky materiálov,“ povedal Plánek.

Problémové pole

Ako ďalej uviedol, stavebné práce prebiehajú v obmedzenom režime na vyrovnávajúcich betónoch a sanácii spodnej časti nosných konštrukcií, avšak stavebné práce na poli č. V nebolo možné realizovať z dôvodu neodsúhlaseného dodatku č. 2 (zosilnenie nosníkov). Podľa projektovej dokumentácie, ktorú nám poskytol TSK, ide o pole nad Vážskou kaskádou, čiže prvý oblúk od Orlového.

„Zhotoviteľ vzhľadom na záznam v stavebnom denníku ohľadom zosilnenia týchto nosníkov nemôže vykonávať práce na hornej časti mostného objektu a priťažovať týmto nosným konštrukciám,“ doplnili z Úradu TSK.

Cena

Projekt „Rekonštrukcia cesty č. II/517 Považská Bystrica (most Orlové) – Domaniža – 1. etapa“ podľa zverejnenej zmluvy stojí 3 814 801,87 €. V. pole pravého mosta v nej bolo pôvodne vyčíslené na 407 445,10 €.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Takto to vyzeralo na začiatku prác.

Orlovský most sa začal rekonštruovať: V takomto stave bol na začiatku prác
23
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM