Filip Chudý Kultúra

Pripravená aj lahôdka pre Považskobystričanov: PROGRAM festivalu Expedičná kamera

Dobrodružný filmový festival so zaujímavým programom sa po roku vracia do nášho mesta. Čo všetko ponúka?

Ilustračný obrázok k článku Pripravená aj lahôdka pre Považskobystričanov: PROGRAM festivalu Expedičná kamera
4
Galéria

Ak už teraz premýšľate, za akým dobrodružstvom v lete vyrazíte, potom presne v tom vám môže pomôcť už ôsmy ročník filmového festivalu Expedičná kamera, ktorý sa uskutoční v sobotu 23.februára od 16:00 v kine Mier. Pre každého účastníka bude pripravené občerstvenie – káva alebo čaj, ale hlavne veľmi obľúbený chlieb s masťou a cibuľou (slovenský hamburger). Na úplný záver nebude chýbať ani tombola. Informoval o tom organizátor podujatia Juraj Lukáš.

„Je dnes ešte vôbec možné zažiť ozajstné dobrodružstvo? Tak ako za starých čias, len s papierovou mapou v ruke? Starostlivo vybrané filmy nášho festivalu vám možno ponúknu odpoveď. Ak budete vnímaví a necháte sa unášať ich príbehom,“ povedal Lukáš, ktorý upriamuje pozornosť na film Matsés. Príbeh otca s dcérou, ktorý inšpiruje, dojíma, ale aj behá mráz po chrbte.

Ako ďalej uviedol, hlavným lákadlom bude vtipná prezentácia motorkára Ruda Tisovského, ktorý na 45-ročnom Pionieri vyrobenom v Považských strojárňach vyrazil na cestu po Európe. „Ak chcete cestovať, nehľadajte si veľa dôvodov, prečo to nejde, jednoducho vyrazte. Ukážem, aké zaujímavé miesta som navštívil, kde všade som kempoval a uvidíte aj to, ako vyzerá život motorizovaného bezdomovca. A pre milovníkov improvizovaných opráv prinesiem aj hmotné prekvapenie,“ hovorí autor prezentácie.

Organizátori si na koniec festivalu nechali lahôdku pre všetkých Považskobystri­čanov – výlet do minulosti nášho mesta. „V spolupráci s Romanom Horeckým, ktorý sa venuje zbieraniu historických a dobových fotografii, sme pripravili prezentáciu o tom ako vyzerala Považská Bystrica vo svojich najkrajších časoch. Prezentácia bude zmesou fotiek, faktov a príbehov, aby nič z toho krásneho, vďaka čomu tu môžeme bývať aj teraz, neupadlo do večného zabudnutia,“ doplnil Lukáš.

Program festivalu Expedičná kamera 2019

  • 16:00 Krátke videá
  • 16:10 Odyssey
  • 16:25 Matsés
  • 17:10 História Považskej Bystrice Bystrice na fotkách – prednáška Romana Horeckého
  • 17:40 Prestávka
  • 18:00 14 krajín Európy na Pionieri – prednáška Ruda Tisovského
  • 19:00 Volanie diaľok – film o ceste SNP
  • 19:35 Stumped
  • 20:00 Prestávka
  • 20:15 Divided – z Kanady do Mexika na bicykli
  • 20:55 Tombola

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Festival Expedičná kamera Považská Bystrica 2019: Ponúka aj toto
4
Galéria
Zdroj: Expedičná kamera

Počasie je čoraz jarnejšie…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM