Správy

Primátor sa stretol s podnikateľmi: O čom sa spolu rozprávali?

Aj v tomto roku sa budú konať stretnutia primátora nášho mesta s podnikateľmi. Prvé so zahraničnými spoločnosťami už prebehlo. O čom sa primátor v Orlovom s nimi bavil?

Ilustračný obrázok k článku Primátor sa stretol s podnikateľmi: O čom sa spolu rozprávali?
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Primátor Považskej Bystrice Karol Janas v priestoroch zrekonštruovaného kaštieľa v Orlovom absolvoval prvé tohtoročné pracovné stretnutie so zástupcami podnikateľských subjektov so zahraničnou majetkovou účasťou, ktoré v Považskej Bystrici pôsobia. Pôda stretnutia bola trochu symbolická, keďže patrí práve jednému zo zahraničných podnikateľov patrí spomínaný kaštieľ.

Chcú poznať zámery a problémy

Stretnutia primátora mesta s predstaviteľmi spoločností so zahraničnou majetkovou účasťou, pôsobiacich v Považskej Bystrici, nie sú žiadnou novinkou. Cieľom tohto bolo spoznať zámery a problémy spomínaných spoločností, s riešením ktorých by im mohla samospráva pomôcť. „Už v minulosti sme podobné rokovania absolvovali. Má to viacero významov. V priemyselnej zóne stále rastie počet nadnárodných spoločností, preto chceme, aby sa aj ich zástupcovia poznali, a tak môžeme vytvoriť priestor pre vzájomnú spoluprácu. Dôležitým výstupom takýchto stretnutí je aj fakt, že lepšie spoznáme problémy, ktoré tieto spoločnosti majú napríklad aj pri ich investíciách, ktoré v meste robia,“ povedal primátor Karol Janas.

Prioritou viac zahraničných podnikov

„Mestský úrad je v mnohých týchto záležitostiach rozhodujúcim faktorom, preto je dôležité, aby sme počuli ich postrehy, nápady, prípadné problémy. Chceme im v rozvojových aktivitách čo najviac pomôcť, lebo práve oni sú jednými z najväčších zamestnávateľov v našom meste. Je našou prioritou, aby ich počet stále rástol,“ skonštatoval k nadnárodným spoločnostiam primátor Karol Janas.

Pracovné podmienky pre ľudí

Jednou z nosných tém boli aj pracovné podmienky, ktoré tieto spoločnosti vytvárajú pre obyvateľov Považskej Bystrice. „Záleží nám na tom, aby ľudia, ktorí pracujú v týchto podnikoch, mali dobrú prácu aj dobré pracovné podmienky. Len spoločnými silami dosiahneme želaný synergický efekt, aby zamestnávatelia u nás našli otvorené dvere pre ich ďalšie investície a aby obyvatelia, ktorí v týchto podnikoch pracujú, boli spokojní,“ dodal na záver primátor Považskej Bystrice.

Môže vás zaujímať:

Bude sa vám zdať, že je to už večnosť: Momentky z Považskej Bystrice a okolia na prelome tisícročí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM