Filip Chudý Rôzne

FOTO: Príjemnejšie čakanie na detskej pohotovosti v Považskej

Nielen najmenší v čakárni detskej pohotovosti považskobystrickej nemocnice majú čo obdivovať. Pribudlo do nej totiž pekné umelecké dielo.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Príjemnejšie čakanie na detskej pohotovosti v Považskej
Zdroj: Dnes24.sk

Počas prvej charitatívno-súťažnej akcie Cechu maliarov Slovenska sa nemaľovali steny len klasickým spôsobom na neurologickom oddelení Nemocnice s poliklinikou v Považskej Bystrici, ale na detskej pohotovosti sa maľovalo aj umeleckým štýlom.

Umelecká maliarka Simona Medzaiová z Partizánskeho prijala pozvanie na akciu s názvom Farbou pre radosť duše do považskobystrickej nemocnice. „Páčila sa mi tá myšlienka, že takto v nemocnici sa deťom môže spestriť priestor, preto som sem prišla,“ povedala Medzaiová.

Prvý podobný projekt

Ako ďalej prezradila, vôbec prvýkrát maľovala v nemocnici, aj keď má za sebou desiatky malieb na steny v škôlkach a reštauráciách po celom Slovensku, na ktoré mala zatiaľ len pozitívne ohlasy. Tiež maľuje aj na plátna, pričom takýchto malieb má ešte viac.

Čakáreň na detskej pohotovosti v Považskej: Dielo Simony Medzaiovej
8
Galéria
Zdroj: TASR

„No takýto charitatívny projekt som absolvovala prvýkrát, pričom na niečo podobné v budúcnosti rada opäť pôjdem. Verím, že deti sa tu budú cítiť dobre, udivím, aká bude odozva od nich a pani doktorky,“ vyjadrila sa Simona Medzaiová.

Z obľúbenej knihy

Tá sa na stenu čakárne detskej pohotovosti rozhodla namaľovať obrázok z jej obľúbenej knihy Kráľovstvo kvetov, ktorú napísal belgický spisovateľ píšuci francúzsky Maurice Careme. Z nej, ako nám prezradila, číta aj svojim neteriam. „Daný obrázok som si vybrala preto, že je pestrý a ide z neho dobrá energia. Sú tam kvety, lúka a pôsobí to celkovo pozitívne,“ vysvetlila Medzaiová.

Čas práce na tejto maľbe odhadovala na približne sedem hodín, pričom neprekážalo jej ani to, že mala z maľovania farby aj vo vlasoch, keďže farbu nepovažuje za špinu. A výsledok práce si pochvaľovala aj lekárka na detskej pohotovosti Jaroslava Balaburová, ktorá bola rada, že niečo také pribudlo do čakárne.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Zmeny v považskobys­trickej nemocnici: Na rade je stravovanie pacientov

Nové INFO o známom považskobystrickom strašiaku: Radnica sa rozhodla konať!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM