Filip Chudý Rôzne Kultúra

Priamo v Považskej bude žúrka pod holým nebom: Pozrite, čo všetko sa chystá

Naše mesto po roku privíta festival zameraný na hip hopovú subkultúru. Zmenilo sa ale miesto, aby bola ešte väčšia zábava.

Ilustračný obrázok k článku Priamo v Považskej bude žúrka pod holým nebom: Pozrite, čo všetko sa chystá
Zdroj: TASR

Súčasťou kultúrneho leta v Považskej Bystrici bude po roku druhýkrát opäť aj PX Urban Fest. Tento festival, ktorý sa uskutoční v sobotu 14. júla, je zameraný na hip hopovú subkultúru a obsahuje všetkých päť elementov – rap, graffiti, DJing, tanec a beatbox. Program bude aj tento rok bohatý. Tešiť sa môžeme na tanečné workshopy, break dance battle, graffiti a beatbox show, počas celého dňa budú stánky s občerstvením a urban módou. Večer je pripravená aj hip hopová žúrka pod holým nebom.

„Po vydarenom prvom ročníku sme sa rozhodli akciu premiestniť ďalej od centra mesta, kde budeme mať viac priestoru a nebudeme nikoho rušiť. Cieľom tohto podujatia je zmobilizovať komunitu mladých ľudí v našom meste a prepojiť ju s hip hopovými nadšencami z celého Slovenska. Nudiť sa nebudú ani staršie ročníky či deti, nakoľko sme prichystali zaujímavý sprievodný program počas dňa. Akcia je zadarmo,“ informovali organizátori.

Ako prezradila Michaela Hulková z oddelenia kultúry a medzinárodnej spolupráce nášho mesta, celé podujatie je rozdelené do dvoch častí. „Prvá časť je tanečná od 11:00 do 18:00 a bude prebiehať na hokejbalovom ihrisku pri zimnom štadióne. Návštevníci podujatia sa môžu zúčastniť na tanečných workshopoch a zatancovať si pod vedením odborníkov, ako sú Twister, Nespi a Otec Mirec,“ povedala.

„Tí tanečne zdatnejší sa môžu prihlásiť na break dance battle a zasúťažiť si o pekné ceny. Hodnotiť bude odborná porota Twister – Oliver Pirhala, Nespi – Martin ,Nespi‘ Nespešný a Slim Kein – Laďo Kein,“ uviedla Hulková s tým, že na break dance battle je potrebné sa registrovať na px.urban.fest@gmail.com alebo priamo na mieste.

Hudobná časť začína od 19:00 na tréningovom ihrisku za mestskou plavárňou a okrem vystúpenia interpretov prebehne aj Beatbox show. „Návštevníkov festivalu poteší ako prvý GLEB, nasledovať budú interpreti 5R, Boy Wonder, Ektor a DJ Sample Lee,“ doplnila Hulková. Končiť by sa malo v nedeľu v noci o 1:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM