Filip Chudý Rôzne

Pri kontajneroch v Považskej budú dozorcovia: HARMONOGRAM jesenného upratovania

Nastala zmena v pristavovaní veľkokapacitných kontajnerov na jesenné upratovanie. Považskobystričania, takto sa bude vyhadzovať odpad.

Ilustračný obrázok k článku Pri kontajneroch v Považskej budú dozorcovia: HARMONOGRAM jesenného upratovania
Zdroj: Dnes24.sk

V Považskej Bystrici prebehne v októbri veľké jesenné upratovanie, to však bude oproti tým minulým iné. „V rámci jesenného čistenia bude likvidovaný len veľkoobjemový odpad (nábytok ako stoly, stoličky, dvere bez skla, obývacie a spálňové zostavy, kuchynské linky, sedačky, gauče, koberce) a biologicky rozložiteľný odpad – konáre. Tráva a lístie však musia byť vo vreciach,“ oznámilo mesto s tým, že ostatný odpad je možné odovzdať na zbernom dvore.

Veľkokapacitné kontajnery budú pristavené podľa harmonogramu len na štyri hodiny, pričom na mieste budú dozorcovia, ktorí budú kontrolovať to, čo ľudia budú vyhadzovať.

V minulosti sa totiž podľa mesta stávalo, že ľudia hádzali do kontajnerov takmer všetko, napr. pneumatiky, elektroodpad, stavebný odpad a pod. „Z toho dôvodu muselo mesto pristúpiť k prísnym opatreniam pri jesennom pristavovaní veľkokapacitných kontajnerov,“ oznámili.

Pristavované budú na vybrané miesta dva kontajnery – jeden na objemný odpad, druhý na konáre. „Pokiaľ je kontajner určený na konáre, tak musia byť v ňom iba konáre. Trávu je potrebné dať do vriec a položiť vedľa kontajnera,“ ozrejmilo mesto. Kontajnery na biologicky rozložiteľný odpad však nebudú podľa harmonogramu všade.

Na ďalšej strane sa dozviete, čo a kde v rámci Považskej Bystrice môžete vyhadzovať.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM