Filip Chudý Kultúra

Prežite týždeň zaujímavo: Nápady, kam vybehnúť v Považskej Bystrici

Spestrite si nový marcový týždeň. Nazrite do našich tipov a vyberte si program ideálny pre vás.

Ilustračný obrázok k článku Prežite týždeň zaujímavo: Nápady, kam vybehnúť v Považskej Bystrici
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Nikdy si tu nebol

12. marca o 18:30, kino Mier

Joe je vojnový veterán, ktorý si „nazbieral“ mnoho jaziev. Nielen z nasadení v Afghanistane, ale aj z detstva, keď musel čeliť brutálnemu otcovi a zo svojej kariéry agenta jednotky FBI pre boj s prostitúciou. Svoj bezvýchodiskový život trávi medzi domom, kde žije jeho čudácka matka, a nebezpečnými misiami, na ktorých zachraňuje ženy – obete obchodu s bielym mäsom. Film Lynne Ramsayovej je veľmi svojráznou variáciou noir detektívky a procedurálneho thrilleru.

Mozart show

13. marca o 18:00, koncertná sála ZUŠ

Základná umelecká škola – hudobný odbor pripravila koncert Danube MonARCHI, sláčikového kvarteta Štátneho komorného orchestra Žilina. V programe ponúknu Mozarta, Straussa, Brahmsa a Zeljenku.

Rozprávkové javisko 2018

15. marca o 9:00, kino Mier

Rozprávkové javisko 2018 – regionálna postupová súťaž a prehliadka súborov a sólistov divadla hraného deťmi (činoherného, bábkového, hudobno-dramatického, pohybového a pantomimického, dramatickej hry detí). Regionálnej súťaže sa zúčastnia neprofesionálne súbory/sólisti divadla hraného deťmi, ktoré inscenujú literárne, dramatické a autorské texty. Vyhodnotenie je na pláne o 17:45.

Aféra v Pentagone

15. marca o 18:30, kino Mier

Keď vláda klame, noviny sa musia postaviť na stranu pravdy. Aféra v Pentagone je napínavou drámou z prostredia najvyšších politických kruhov USA. Rozpráva skutočný príbeh Kay Grahamovej, vydavateľky The Washington Post, a jej vedúceho redaktora Bena Bradleeho, ktorí sa pustia do boja s vládnou mašinériou. Chcú zverejniť exkluzívny materiál odhaľujúci fakty, ktoré americká vláda pred verejnosťou ukrývala takmer tri desaťročia. Americká dráma.

Winchester: Sídlo démonov

16. marca o 18:30, kino Mier

Inšpirované skutočnými udalosťami v najstrašidel­nejšom dome histórie. Veríte na duchov? Okná, za ktorými je stena, dvere otvárajúce sa do prázdna, schody, ktoré nikam nevedú, tajné chodby, stĺpy postavené hore nohami, labyrint miestností. Obrovské sídlo Winchesterovcov ťaží hrôzostrašná atmosféra i história. Jeho stavba prebiehala nepretržite 38 rokov, 7 dní v týždni, 24 hodín denne. Akákoľvek prestávka mala strašné následky.

Včielka Maja 2: Sladké hry

17. marca o 16:00, kino Mier

Včielka Maja poletí za Jej Veličenstvom včelou Cisárovnou poprosiť o to, aby sa jej úľ mohol zúčastniť slávnych Sladkých hier. Včelia Cisárovná Maji vyhovie, ale ak Maja prehrá, jej úľ príde o všetky zásoby medu. Podarí sa včielke Maji a jej kamarátom Sladké hry vyhrať? Animovaná rozprávka.

Prianie smrti

17. marca o 18:30, kino Mier

Zobrali mu jeho rodinu. Nastal čas im to vrátiť. Lekár Paul Kersey má všetko, čo si len človek môže želať – zaujímavú prácu, krásnu rodinu a nádherný domov. S násilím sa stretáva iba na operačnej sále pohotovosti, kde pracuje ako chirurg. Jedného dňa sa však všetko zmení. Po brutálnom napadnutí v ich vlastnom dome jeho manželka zomiera a dcéra zostane v nemocnici ležať v kóme. Bruce Willis v hlavnej úlohe.

Futbal: Považská Bystrica – Prievidza

18. marca o 10:00, futbalový štadión (umelá tráva)

Považskobystričanky odštartovali jarnú časť sezóny neúspešným považským derby v Trenčíne. Teraz to môžu napraviť v prvom domácom zápase proti Prievidžankám.

A čo ja, láska?

18. marca o 18:00, kino Mier

Rozhlasovú hra „A čo ja, miláčik?” sa vracia vo forme divadelnej produkcie, ktorá v nej ponúkla účinkovanie Marte Sládečkovej, v televíznej inscenácii stvárňujúcej rolu zvodnej Skarlet. Tá si tentokrát pre zmenu vychutná úlohu zanedbanej manželky. Kto bude víťazom boja o „vyčudovaného“ muža (Martin Mňahončák), sa možno vyjasní v závere tohto súboja žien – mladej, krásnej Skarlet (Dominika Kavaschová v alternácii so Zuzanou Porubjakovou) a prácou pohltenou manželkou Margit (Marta Sládečková).

Anna Macháčková: Za krásami prírody

Kino Mier

Ide o výstavu fotografií členky Fotoklubu Fénix pri Považskom osvetovom stredisku v Považskej Bystrici pri príležitosti životného jubilea. Výstava potrvá do konca apríla. Pozrieť si ju môžete v pracovné dni od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a cez víkendy v čase podujatí v kine Mier.

Čaro modrotlače

Vlastivedné múzeum

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici sprístupnilo výstavu „Čaro modrotlače“. Tá približuje tradičnú techniku farbenia látok modrotlačou, ktorá sa rozšírila na Slovensku v priebehu 18.-19. storočia a je populárna aj medzi mladou generáciou, najmä v inovatívnej módnej „etno-vlne“. Výstava potrvá do 27. júla

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM