Filip Chudý Kultúra

Prežime záver roka v Považskej a okolí naplno: Kam si vyraziť počas víkendu?

Máme tu posledné dni tohto roka, ktoré môžeme využiť na zábavu. Aké podujatia sú pripravené v meste a okolí?

Ilustračný obrázok k článku Prežime záver roka v Považskej a okolí naplno: Kam si vyraziť počas víkendu?
Zdroj: pixabay.com

Snehová kráľovná: Krajina zrkadiel

27. decembra o 16:00, kino Mier

V ďalšom pokračovaní populárnej animovanej série sa stretne svet kúziel a kúzelníkov s kráľom Haraldom, ktorý sa rozhodne zbaviť svet všetkej mágie a kúziel.

Spider-Man: Paralelné svety

27. decembra o 18:30, kino Mier

Nosiť modro-červenú masku nikdy nebolo nebezpečnejšie! Po tom, čo tínedžera Milesa Moralesa pohryzne rádioaktívny pavúk, musí sa naučiť, ako sa stať Spider-Manom. Pomôže mu v tom Peter Parker a ďalší pavúčí hrdinovia, ktorých diabolský Kingpin preniesol z iných dimenzií. Podarí sa im Kingpina zastaviť skôr, než Brooklyn zhltne čierna diera? Animovaný akčný fantazijný film.

Piadinôžka

28. decembra o 16:00, kino Mier

Animované dobrodružstvo pre všetky vekové kategórie obráti mýtus hore nohami, keď mladý šikovný Yeti nájde niečo, o čom si myslel, že neexistuje, človeka – piadinôžku. Chýr o piadinôžke sa veľmi rýchlo rozšíri do kmeňa Yeti – ov. Vyvolá senzáciu nad tým, čo ešte môže byť tam vonku vo veľkom svete za ich zasneženou dedinkou. Všetko sa dozvieme v novom príbehu o priateľstve, odvahe a radosti z objavovania.

Bumblebee

28. decembra o 18:30, kino Mier

Charlie Watsonová oslavuje osemnásť, ale veľa dôvodov k radosti nemá. Nádej, že od rodiny dostane vysnívané auto, sa rozplynie vo chvíli, keď rozbalí mimoriadne trápne darčeky. Až majiteľ autobazáru a vrakoviska, u ktorého brigáduje, sa nad ňou zľutuje a daruje jej žltý Volkswagen Chrobák, ktorý však spadá skôr do kategórie dar-nedar. Len ten najväčší optimista by totiž vsadil na to, že táto kraksňa bude ešte niekedy jazdiť, lenže… Americký film.

Zimný beh Považskou Bystricou

29. decembra o 12:15

Tretí ročník tohto podujatia má štart už tradične pri fontáne vedľa kina Mier. Deti začnú súťažiť o 12:15, dospelí o 13:00. Hlavná trať (otočka pri Tescu) bude mať dĺžku cca 5,7 km.

Pat & Mat: Zimné dobrodružstvá

29. decembra o 16:00, kino Mier

Blíži sa zima a naši kutilovia Pat a Mat to nemôžu nechať len tak. Pre našich majstrov nie je žiadna komplikácia prekážkou a žiadna výzva dostatočne veľká. Pat a Mat a ich zimné dobrodružstvá, tak to tu ešte nebolo!

Hokej: Považská Bystrica – Topoľčany

29. decembra o 17:00, zimný štadión

Naši hokejisti potrebujú v boji o play-off každý bod, pričom ak ich budú zbierať pravidelne, môžu pomýšľať aj na vyššie priečky. Porazia favorizované Topoľčany?

Aquaman

29. decembra o 18:30, kino Mier

Filmový príbeh o populárnom superhrdinovi z dielne DC Comics odhaľuje pôvod Arthura Curryho – Aquamana, napol človeka, napol obyvateľa bájnej Atlantídy, ktorého jeho životná cesta prinúti čeliť pravde nielen o tom, kým v skutočnosti je, ale zároveň tomu, či je hodný stať sa kráľom. Fantazijný film.

Štefanská zábava

29. decembra o 20:00, Kultúrny dom Plevník – Drienové

V Plevníku-Drienovom pripravili Štefánsku zábavu až na sobotu. Do tanca zahrá DJ Murko, pričom o občerstvenie je postarané.

Asterix a tajomstvo čarovného nápoja

30. decembra o 16:00, kino Mier

Starý a popletený druid Panoramix sa rozhodne odovzdať tajomstvo čarovného nápoja niekomu mladšiemu. Pri hľadaní toho správneho druida si vezme na pomoc dvoch „osvedčených“ hrdinov z dediny – Asterixa a Obelixa. A dobrodružná cesta za budúcim nositeľom tajomstva čarovného nápoja môže začať… Animovaná komédia.

Vianočný koncert

30. decembra o 17:00, kaplnka Kaštieľa Orlové

Na tomto vianočnom koncerte zaznejú tóny renesančných autorov. Vychutnajte si najkrajšie vianočné sklady v podaní zoskupenia Musica Temporis zo Žiliny – organistka Marta Gáborová a violončelista Matej Tkáč.

Robin Hood

30. decembra o 18:30, kino Mier

Ostrieľaný bojovník Robin z Loxley a jeho maurský veliteľ sa po dlhých rokoch strávených na križiackych výpravách vracajú domov. Anglicko sa však veľmi zmenilo – všade vládne korupcia a strach. Preto im nezostáva nič iné, len opäť zobrať do rúk zbrane a postaviť sa na odpor. Nové spracovanie legendárneho príbehu prináša divákom vzrušujúce dobrodružstvo nabité akciou, dokonale prepracovanými bojovými scénami a samozrejme nadčasovou romantikou.

Klubová výstava členov fotoklubu Fénix

Kino Mier

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, fotoklub Fénix v spolupráci s PX Centrom pozývajú do kina Mier na výstavu členov fotoklubu FÉNIX. Návštevníci si môžu pozrieť viac ako 50 umeleckých fotografií rôznych žánrov od 15 autorov (Tomáš Benčík, Ľuboš Ďurica, Martin Golej, Tomáš Hlavčo, Miroslav Jakubčík, Helena Kurusová Benčíková, Anna Macháčková, Marián Pentek, Peter Procházka, Marek Pupák, Jozef Sádecký, Libor Trško, Maroš Tvrdý, Michal Zahornacký, Róbert Zigo). Výstava je sprístupnená do 22. januára 2019 a pozrieť si ju môžete počas pracovnej doby a v čase podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM