Rôzne Krimi

Preverovali hasičov z Trenčianskeho kraja: FOTO z cvičenia pri výbuchu a požiari

Hasiči z Trenčianskeho kraja nacvičovali zásah pri výbuchu a požiari v priemyselnom areáli. Ako to vyzeralo na mieste?

Ilustračný obrázok k článku Preverovali hasičov z Trenčianskeho kraja: FOTO z cvičenia pri výbuchu a požiari
6
Galéria
Zdroj: TASR

Preverenie súčinnosti príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčianskom kraji pri odstraňovaní následkov výbuchu s následným požiarom v priemyselnom areáli bolo hlavným cieľom štvrtkového (7. jún) tematicko-taktického cvičenia záchranných zložiek v Dubnici nad Váhom. Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva HaZZ v Trenčíne Mariána Petríka cvičenie bolo zamerané na evakuáciu zranených osôb, hasiace práce, ochladzovanie objektu a vyslobodzovanie osôb uviaznutých pod troskami objektu. Cvičenie preverilo aj činnosť riadiaceho štábu, ktorý riadil celý zásah.

„V rámci cvičenia bolo nasadených 17 kusov hasičskej techniky a takmer 50 profesionálnych hasičov z celého Trenčianskeho kraja a Záchrannej brigády v Žiline,“ doplnil Petrík.

Cvičenie sa konalo v areáli spoločnosti ZVS Holding v Dubnici nad Váhom, v podniku, kde sa vyrábajú a skladujú nebezpečné látky, spoločnosť sa venuje aj výrobe munície. Podľa špecialistu na závažné priemyselné havárie Olivera Bartolena sa v spoločnosti v zmysle zákona musí periodicky preverovať tzv. havarijná pripravenosť a havarijná odozva.

„Tento rok sme využili príležitosť a ponúkli sme spoluprácu Hasičskému a záchrannému zboru. Cvičenie sa nevzťahovalo bezprostredne na priemyselnú haváriu, ale na požiarne cvičenie. Hlavnú tému cvičenia využili hasiči na precvičenie metodických postupov a taktiku zásahu v sťažených podmienkach. Celé to bolo orientované na špeciálu výrobu obsahujúcu látky, ktoré môžu explozívne horieť,“ skonštatoval Bartolen.

Podľa neho úlohou spoločnosti ZVS Holding na cvičení bolo poskytnutie priestorov, prostredníctvom elektronickej signalizácie spustiť poplach a robiť opatrenia vo vzťahu k civilnému obyvateľstvu a miestnej a štátnej samospráve.

FOTO: Hasiči z nášho kraja nacvičovali zásah pri výbuchu a požiari
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM