Filip Chudý Hádzaná

Prestupová BOMBA: Ľubomír Ďuriš sa vracia do Považskej Bystrice!

Hoci sa aktuálna sezóna ešte len blíži do rozhodujúcej časti, kluby už zbroja na tú nasledujúcu. A Považanom sa podaril kapitálny úlovok.

Ilustračný obrázok k článku Prestupová BOMBA: Ľubomír Ďuriš sa vracia do Považskej Bystrice!
23
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Na začiatku februára oznámil maďarský prvoligový Gyöngyös, že po sezóne skončí v jeho drese po šiestich rokoch Ľubomír Ďuriš, ktorý má namierené na Slovensko. Po troch týždňoch je všetko spečatené a kapitán slovenskej hádzanárskej reprezentácie sa po 11 rokoch vráti od budúcej sezóny do rodnej Považskej Bystrice, s ktorou už podpísal zmluvu.

Jasná voľba

Ďuriš sa podľa vlastných slov chcel vrátiť na Slovensko kvôli rodine, ktorá mu chýbala. „Považská Bystrica bola jasná voľba. V kontakte sme boli už minulý rok, vtedy boli ochotní na mňa počkať, no a teraz sme sa rýchlo dohodli,“ ozrejmil svoj prestup.

Zároveň si uvedomuje, že budú naňho veľké očakávania. „V prvom rade sa teším z návratu, pričom verím, že očakávania naplním a pomôžem tímu napĺňať ciele, ktoré budeme mať. V Považskej Bystrici boli vždy vysoké, pričom verím, že to tak aj zostane. Je tu koncepčná práca, na čo treba nadviazať,“ pripojila 34-ročná spojka s tým, že má priniesť aj skúsenosť, pričom v hre očakáva vzhľadom na typológiu kádra rôzne variácie hry.

Po januárových domácich ME sa hovorilo, že by niektorí skúsenejší hráči mohli v národnom tíme skončiť, to však nie je Ďurišov prípad, keďže pokračuje v reprezentácii. „Volal som s trénerom Petrom Kukučkom, s ktorým sme sa tom bavili. Hádzaná mi stále chutí, stále sa cítim dobre, preto chcem pokračovať. Keď budem potrebný, vždy rád prídem,“ doplnil.

Viac správ zo Slovenska

Poctivý hádzanár aj človek

Radosť z návratu bývalého spoluhráča na Považie má aj súčasný tréner MŠK Václav Straka. „Vnímam to maximálne pozitívne. Pri ,bejbymʻ sa to nedá ani inak. To je pre nás prínos po všetkých stránkach a dalo by sa o tom hovoriť dlho. Ja sa však tomu predovšetkým teším,“ povedal.

Straka zároveň verí, že Ďuriš naplní všetky ich očakávania. „Je to poctivý hádzanár aj človek. Vie hrať na všetkých troch spojkách a vieme ho využiť na ďalšie varianty v obrannom systéme. Hlavne však veríme, že bude mať veľké slovo v šatni aj na ihrisku ako ťahúň. Toto všetko on myslím splní,“ dodal.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM