Filip Chudý Kultúra

Prelomový týždeň v Považskej Bystrici: Kam si vyraziť po práci?

Počas tohto týždňa január vystrieda február, navyše v našom meste bude aj kopec pútavých podujatí rôzneho druhu. Stačí si len vybrať.

Ilustračný obrázok k článku Prelomový týždeň v Považskej Bystrici: Kam si vyraziť po práci?
Zdroj: TASR

Klient

29. januára o 18:30, kino Mier

Mladý manželský herecký pár Emad a Rana práve skúšajú hru Arthura Millera Smrť obchodného cestujúceho, keď sú vplyvom okolností nútení hľadať nové bývanie. Nasťahujú sa do nového bytu, ale netušia, že skrýva desivé tajomstvo, ktoré v ňom zanechala predchádzajúca nájomníčka – prostitútka, a že ich vzťah bude podrobený zásadnej skúške… Iránsko-francúzska dráma.

Hádzaná: Považská Bystrica – Prešov

30. januára o 18:30, športová hala

Považskobystričanov čaká akýsi prešovský týždeň, ktorý sa začne v športovej hale v rámci odvety finále Slovenského pohára. Naši hádzanári majú z prvého zápasu desaťgólové manko.

Karneval plný smiechu

31. januára o 16:00, Kultúrny dom Praznov

Pre deti do 11 rokov v Praznove pripravili karneval, na ktorom vystúpia dvaja zábavní účinkujúci. Nebude chýbať hudobno-zábavná šou, súťaže, kúzla a pod.

Hokej: Považská Bystrica – Prešov

31. januára o 18:00, zimný štadión

Východniari k nám prídu aj na zimák. Naši hokejisti môžu spečatiť svoj postup do play-off. V domácom prostredí privítajú favorizovaný Prešov, ale ten už v tejto sezóne doma raz porazili (5:2)…

Labyrint: Smrteľná liečba

2. februára o 18:30, kino Mier

V epickom finále série Labyrint vedie Thomas svoju skupinu unikajúcich Placerov na ich poslednú a najnebezpečnejšiu misiu. Aby zachránili svojich priateľov, musia sa dostať do legendárneho Posledného mesta, labyrintu riadeného organizáciou Z.L.S.N., toto miesto sa môže stať najhroznejším bludiskom zo všetkých. Ten, kto prežije, bude mať odpovede na otázky, ktoré si Placeri položili od chvíle, keď po prvýkrát dorazili do labyrintu. Americké akčné sci-fi.

Basketbal: Považská Bystrica – Banská Bystrica

2. februára o 19:00, športová hala

Naši basketbalisti naďalej bojujú o postup na záverečný turnaj Final Four prvej ligy. V dôležitom stretnutí privítajú Banskobystričanov tentoraz v športovej hale.

Čertoviny

3. februára o 16:00, kino Mier

Čertovsky dobrá rozprávka. Hlavnými hrdinami rozprávky Čertoviny sú dvaja nešikovní čerti Popelák a Uhelák, ktorí sú vládcom pekiel poslaní za trest do sveta, aby do mesiaca priviedli každý jednu hriešnu dušu. Úlohu sa im však od začiatku nedarí splniť, a namiesto toho, aby ľudí zvádzali k hriechom, im neúmyselne pomáhajú. Česká rozprávka.

Hádzaná: Považská Bystrica – Šaľa

3. februára o 18:00, športová hala

Pomaly sa končí základná časť extraligy hádzanárov, pričom Považskobystričania budú obhajovať druhé miesto v tabuľke proti Šali. Ako dopadne tento dôležitý duel?

Všetky prachy sveta

3. februára o 18:30, kino Mier

Keď ani všetky peniaze nestačia… V roku 1973, presne v deň svojich 16-tych narodenín, v Ríme zmizol John Paul Getty III., vnuk jedného z najbohatších mužov sveta, ropného magnáta J. Paula Gettyho. O dva dni neskôr jeho matku kontaktovali únoscovia a žiadali výkupné 17 miliónov dolárov. Ona sama toľko peňazí nemala, preto jej nezostáva nič iné, len poprosiť o pomoc chlapcovho starého otca. Miliardár je však nemilosrdný a jej žiadosť odmietne. Americká dráma.

Krav maga

4. februára o 10:30, judo hala

Krav maga je bojový systém, ktoré predstavuje oficiálnu zostavu techník vypracovaných pre sebaobranu a boj zblízka izraelských bojových zložiek. No a teraz prichádza aj do nášho mesta v podobe dvojhodinového tréningu.

Futbal: Považská Bystrica – Jasenica

4. februára o 15:00, umelá tráva vo futbalovom areáli

Zimná príprava našich futbalistov pokračuje. Najprv porazili Papradno 10:0, potom Prečín 7:1, no a v treťom prípravnom zápase odohrajú hráči MŠK opäť zaujímavé derby. Tentoraz proti Jasenici.

Detský karneval

4. februára o 16:00, kino Mier

Tradičný mestský karneval s hercami Divadla zo šuflíka zo Žiliny. Program: promenáda masiek, minidisko, ocenenie masiek… Každá maska bude odmenená.

Zúfalé ženy robia zúfalé veci

4. februára o 18:30, kino Mier

„To bol teda pôrod!“ – je presná definícia nielen vstupu hrdinky Oľgy na svet vzácnou „čelnou“ polohou, ale táto veta vystihuje i jej túžbu nájsť tú pravú lásku. Nie je to však tak jednoduché, možno preto, že ani Oľga nie je jednoduchá. Má so svojím milostným životom veľké plány a tiež veľmi bujnú fantáziu. Česká komédia.

Enkaustika

Kino Mier

Výstava obrazov Považskobystričanky Mgr. Ľudmily Grancovej spojená s predajom. Autorka sa na výstave prezentuje najstaršou maliarskou technikou – maľovaním roztaveným voskom. Výstava potrvá do 18. februára a pozrieť si ju môžete v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00 a cez víkendy v čase podujatí kina Mier.

FotoROZKVET 2017

Kino Mier

Už 17. ročník letnej fotografickej súťaže FotoROZKVET priniesol množstvo skvelých záberov, ktoré si môžete pripomenúť na výstave fotografií v kine Mier. Prebiehať bude do 28. februára. Pozrieť si ju môžete v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00 a cez víkendy v čase podujatí kina Mier.

Stanislav Toman / Marek Turošík – Považská Bystrica očami architektov

MG ART galéria

MG ART galéria v spolupráci s mestom Považská Bystrica pripravila pre všetkých priateľov výtvarného umenia výstavu Stanislava Tomana a Mareka Turošíka. V priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika potrvá do 9. marca. Galéria je otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM