Filip Chudý Kultúra

Prelom mesiacov s množstvom zábavy: Pútavé podujatia v Považskej a okolí

Počas tohto týždňa sa príde k zmene mesiacov, pričom aj prelom júna a júla ponúka množstvo podujatí. Pozrite si naše tipy na najpútavejšie akcie.

Ilustračný obrázok k článku Prelom mesiacov s množstvom zábavy: Pútavé podujatia v Považskej a okolí
Zdroj: TASR

Radio Dreams

26. júna o 19:00, kino Mier

Jeden deň v živote malej rádiovej stanice Pars Radio vysielajúcej v perzštine zo San Francisca. Nie je to ale len taký obyčajný deň, pretože dnes večer tu má zahrať naživo legendárna skupina Mettalica s kapelou Kábul Dreams – prvou rockovou skupinou z Afganistanu. Ale do večera je ešte ďaleko a Hamid, spisovateľ v exille a programový riaditeľ rádia, má pred sebou dlhý deň. Americká komédia.

My to dáme. Médiatikum.

29. júna o 19:00, ZUŠ IWK

Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa organizuje v ateliéri Milana Sládka predstavenie žiakov literárno-dramatického odboru. Prvé s názvom My to dáme (autorské predstavenie o tom, čo všetko sa dá, len treba chcieť) a tiež Médiatikum (autorské predstavenie o zmene systému).

Pobrežná hliadka

29. júna o 19:00, kino Mier

Nové filmové prevedenie úspešného seriálu, tentoraz s nádychom komédie s Dwayneom Johnsonom v hlavnej úlohe. Čo majú nové televízni vodní záchranári?

Júnový koncert

29. júna o 19:00, športová hala

Naše mesto bude záverečným piatym dejiskom Júnového koncertu a vystúpia u nás hudobná skupina Progres, Kysucká vrchárska heligónka, Duo Rytmus, Vlasta Mudríková a vega.

Summer street party

30. júna o 20:00, pred mestským úradom

Letné prázdniny budú štartovať laserovou šou, na ktorej vystúpia o Andrew May, Peter Bič Project a DJ Milan Lieskovský.

Vítanie prázdnin

30. júna o 20:00, pri Dome kultúry

V posledný júnový a zároveň školský deň sa v CoolTajneRi predstavia považskobystrické stálice z vokálnej skupiny AcaPeople na prvej prázdninovej Summer Party. Vstup je voľný.

PetroPavlovská slávnosť

1. júla o 11:00, pešia zóna Dukelskej ulice

Od 11:00 budú na Lánoch už stánky s občerstvením a tiež remeselníci. Neskôr od 15:00 je tiež pripravený kultúrny program. Hosťom programu bude Veronika Rabada a v programe vystúpia aj ďalší umelci.

Zelená modrá

1. a 2. júla, Čelkova Lehota a Pružina

Kto má rád prírodu, hudbu a nevšedné zážitky, pre toho je pripravený program na celý víkend. V sobotu od 9:00 je v Čelkovej Lehote pripravený bohatý program. Najprv turistický, poobede od 15:00 aj kultúrny v areáli futbalového ihriska. V nedeľu sa podujatie presunie do Pružiny, kde od 10:00 bude prístupná Dúpna jaskyňa a od 14:00 bude aj jaskynný koncert.

Rezbárske sympózium

2. júla o 9:00, Kalvária v Považskej Bystrici

Kalvária dostane nový šat aj vďaka umeleckým rezbárom. Štart motorových píl bude o 9:00, pripravený je tiež bohatý kultúrny program a sprievodné aktivity od 13:00. O hudobné vsuvky sa postarajú kapely KORA-band a AZ Music. Deti sa môžu tešiť na Pata a Mata, maľovanie na tvár, točenú zmrzlinu a ďalšie súťaže a aktivity.

Miroslav Ješko: Z mojich ciest

Kino Mier

Výstava fotografií považskobystrického rodáka s podtitulom Egypt a výber cestovateľských fotografií. V kine Mier si ju môžete pozrieť už len do 30. júna v nasledovných časoch: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00.

Milan Tvrdoň: Pocity z nadhľadu

MG ART galéria

Výstava diel bratislavského umelca Milana Tvrdoňa potrvá v priestoroch galérie na Ulici M.R. Štefánika do 14. júla. Otvorené je od utorka do piatka v rovnakých časoch 11:00 – 16:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

V centre Považskej vyrástla unikátna výstava: Čarovné zábery na city boardoch

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM