Filip Chudý Rôzne

Prekvapivé čísla v Považskobystrickom okrese: Počet pôrodov u nás išiel hore

Koľko detí sa v našom kraji a okrese narodilo minulý rok? Nové čísla vás možno prekvapia.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapivé čísla v Považskobystrickom okrese: Počet pôrodov u nás išiel hore
Zdroj: TASR

V roku 2017 sa v Trenčianskom kraji narodilo podľa Štatistického úradu Slovenskej republiky (ŠÚ SR) 5 330 živých detí, čo bolo o 11 menej ako v predchádzajúcom roku. „Medziročne vzrástol počet živonarodených detí v okresoch Trenčín o 8,9 %, Púchov o 7,9 % a Partizánske o 3,6 %, nepatrne aj v okrese Považská Bystrica o 0,6 % a v okrese Ilava o 0,2 %. V ostatných okresoch kraja došlo k úbytku živonarodených detí, v okrese Nové Mesto nad Váhom až o 10,9 %,“ informoval Pavol Arpáš, riaditeľ Pracoviska ŠÚ SR v Trenčíne.

V okrese Považská Bystrica prišlo v minulom roku na svet 629 živých detí. Z toho sa narodilo 339 chlapcov a 290 dievčat. V našom okrese sa tak narodilo najviac detí od roku 2011 (vtedy 665). Navyše je to tretí najväčší počet v tomto tisícročí, viac priniesli len roky 2011 a 2010 (659).

Hrubá miera živorodenosti (počet živonarodených detí na 1000 obyvateľov) predstavovala 9,1 ‰ a za hodnotou v SR zaostávala o 1,6 bodu. Vychádza to z údajov ŠÚ SR. „V prepočte na 1 000 obyvateľov sa v okresoch Považská Bystrica, Bánovce nad Bebravou a Trenčín živonarodilo 10 detí, v okresoch Púchov, Ilava a Partizánske 9 detí a v okresoch Nové Mesto nad Váhom, Prievidza a Myjava iba 8 detí,“ doplnil Arpáš.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM