Filip Chudý Kultúra

Prehľad pre každého Považskobystričana: Kam za zábavou počas nového týždňa?

Ak ste si ešte neurobili program na tento týždeň, resp. hľadáte niečo zaujímavé, potom vám môžeme pomôcť. Kde sa môžeme v našom meste zabaviť?

Ilustračný obrázok k článku Prehľad pre každého Považskobystričana: Kam za zábavou počas nového týždňa?
Zdroj: TASR

O tele a duši

13. novembra o 18:30, kino Mier

Dvaja ľudia, jeden sen. Maďarský film O tele a duši, prostredníctvom ktorého sa režisérka Ildikó Enyedi vrátila po dlhých osemnástich rokoch na medzinárodnú scénu, je nekonvenčná love story dvoch odlišne zmrzačených ľudí: starnúceho finančného riaditeľa bitúnku a mladej uzavretej kvalitárky mäsa.

Martin Slatkovský: Portrét

14. novembra o 16:30, kino Mier

V kine Mier si môžete pozrieť autorskú výstavu fotografií Martina Slatkovského, ktorá potrvá do konca tohto roka. Vernisáž výstavy bude v utorok 14. novembra o 16:30. Potom si výstavu môžete pozrieť od pondelka do piatka od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00, no a tiež počas prevádzky PX Centra.

Hokej: Zápasy Považskej Bystrice

14. a 15. novembra o 18:00, zimný štadión

Považskobystrickí hokejisti majú vzhľadom na dohrávané zápasy nahustený program. V priebehu dvoch dní na nich čakajú dva dôležité domáce zápasy, najprv v utorok privítajú Trnavu a o 24 hodín neskôr Topoľčany.

Paci Pac

15. novembra o 17:00, kino Mier

V ponuke je tiež hudobno-zábavný program pre najmenšie deti. Ide o pesničkovú Encyklopédiu Turné 2017 a koncert obľúbenej dvojice Paci a Pac.

Deň študentstva

16. novembra o 9:00, zimný štadión

Študentský parlament nášho mesta organizuje Dňa študentstva. Najprv sa odohrá exhibičný zápas medzi strednými školami, no a od 10:20 do 12:00 bude nasledovať voľné verejné korčuľovanie s DJ Mitarom.

Justice league

16. novembra o 18:30, kino Mier

Tím komiksových superhrdinov z dielne spoločnosti DC Comics musí čeliť útokom Steppenwolfa a jeho armády. Vďaka obnovenej viere v ľudskosť, inšpirovanej nesebeckým činom Supermana, Bruce Wayne využíva pomoc svojho nového spojenca – Diany, aby tak čelil ešte silnejšiemu nepriateľovi. Napriek vzniku neštandardnej lige hrdinov – Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash – môže byť však príliš neskoro…

Na skle maľované

17. novembra o 19:00, športová hala

Kultový slovenský muzikál v réžii a choreografii Jána Ďurovčíka, ktorý znova ožíva v slovenských mestách. V úlohe Jánošíka sa môžete tešiť na Jána Slezáka, ďalej uvidíte Martu Sládečkovú, Zuzanu Tlučkovú, Katarínu Hasprovú, Ivana Vojteka, Pavla Topoľského, Karola Čálika, Romana Fédera, Martina Hudeca a mnohých ďalších.

Noc divadiel

18. novembra o 16:00

Stovky divadiel po celej Európe sa v tento deň spoja v Noci divadiel. Výnimkou nebude ani Považská Bystrica, keď sú na programe viaceré vystúpenia v ZUŠ Imra Weinera Kráľa v ateliéri Milana Sládka, Dome kultúry OZ KOVO a na záver dňa sa bude súťažiť v Retre.

Dogg

18. novembra o 18:30, kino Mier

Radikálne autorské poviedkové filmy, ktoré sa vám dostanú pod kožu. Štyria mladí režiséri vytvorili ojedinelý filmový koncept postavený na poviedkových filmoch s osobitým rukopisom – DOGG (Duet, Opus Dei, Grassvater a Game). Slovenský psychotriler.

Futbal: Považská Bystrica – Zemianske Kostoľany

19. novembra o 10:00, futbalový štadión

Považskobystričania v poslednom domácom zápase jesennej časti privítajú v tabuľke tretie Zemianske Kostoľany. Priblížia sa im bodovo?

Príšerákovci

19. novembra o 16:00, kino Mier

Tak trochu šialená rodinka. Wishbonovci nie sú práve šťastná rodinka. Mama Emma má kníhkupectvo, ktoré je pred krachom. Otec Frank je prepracovaný a každý deň trpí pod tyranským šéfom. Dcéra Fay je nešťastná, hanblivá tínedžerka a syn Max je síce matematický génius, ale v škole ho ostatní šikanujú. Lenže, tie skutočné problémy na Wishbonovcov ešte len čakajú. Animovaná komédia.

Záhradníctvo: Nápadník

19. novembra o 18:30, kino Mier

Tretí diel trilógie Záhradníctvo sa odohráva na sklonku päťdesiatych rokov minulého storočia. Je príbehom lásky, tentoraz tej mileneckej. Rozpráva o tichej vojne medzi rodičmi a ich deťmi, poznamenanými vojnou a komunistickým prevratom. Česká tragikomédia.

Výstava prác z Milochova

ZUŠ IWK

Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa pripravila výstavu prác účastníkov výtvarných kurzov v Milochove. Výstava potrvá v priestoroch galérie školy do 22. novembra. Pozrieť si ju môžete v pondelok až piatok od 10:00 do 17:00.

Katarína Vavrová – A čo je krása?

MG ART galéria

Výstava malieb Kataríny Vavrovej potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do 24. novembra, pričom je spojená s predajom diel. Galéria je otvorená od utorka do piatka v čase 11:00 – 16:00.

Jedy v prírode

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ prebieha do 30. novembra výstava, ktorá približuje nebezpečný svet prírodných jedov z ríše rastlín a živočíchov. Taktiež sa venuje pozornosť najrozličnejším živočíšnym jedom, vyskytujúcim sa nielen v našej prírode, ale i v zahraničí. Súčasťou výstavnej prezentácie sú aj zaujímavé prírodné exponáty a sprievodný program pre deti. Pozrieť si ju budete môcť každý pracovný deň od 7:00 do 15:00.

Nadežda Jakúbková: Pokoj – Láska – Farby

Kino Mier

Autorská výstava obrazov Nadeždy Jakúbkovej potrvá v kine Mier do konca novembra. Inšpiráciu autorka nachádza najmä v kresbe a v technike suchého pastelu. Pozrieť si ju môžete počas prevádzky PX Centra.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Obnovený symbol nového cintorína v Považskej: Pozrite na FOTO, ako sa zmenil

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM