Filip Chudý Kultúra

Prehľad pre každého Považskobystričana: 10 zaujímavých akcií nového týždňa

Ak ste si ešte neurobili program na tento týždeň, resp. hľadáte niečo zaujímavé, potom vám môžeme pomôcť. Kde sa môžete v našom meste zabaviť?

Ilustračný obrázok k článku Prehľad pre každého Považskobystričana: 10 zaujímavých akcií nového týždňa
Zdroj: Dnes24.sk

Oheň na mori

14. novembra o 18:30, kino Mier

Dokument Gianfranca Rosiho ukazuje život na talianskom ostrove Lampedusa, ktorý sa nachádza asi 200 km od južného pobrežia Talianska. V posledných rokoch sa spája najmä s migračnou krízou. Lampadusa má 6000 obyvateľov, každý týždeň sa však na ňom vylodia stovky migrantov.

Country tanec

15. novembra o 19:00, Havana music club

Pre milovníkov country hudby a všetkého, čo je spojené westernom, je pripravená tančiareň pre verejnosť. Kto si to chce najskôr natrénovať, môže využiť aj novootvorený kurz. Ak si teda chcete zatancovať v tomto štýle, viete, kam máte zájsť.

La Gioia

16. novembra o 18:00, kino Mier

Naše mesto bude hostiť galakoncert známeho pop operného tria. La gioia znamená v preklade z taliančiny radosť, pričom o tú by sa mal starať aj hudobný hosť večera, ktorým bude Ivanna Bagová.

Len si pospi miláčik

17. novembra o 18:00, kino Mier

Silné herecké obsadenie (Mórová, Koleník, Vajda, Šebová, Maštalír, Labuda ml.) dáva tomuto divadelnému predstaveniu punc prvoradej kvality a záruku osobitého umeleckého zážitku. Autorom hry je slávny autor Georges Feydeau, ktorý je majstrom slovného vtipu a nekorunovaný klasik neprehľadnej zápletky.

Hokej: Považská Bystrica – Spišská Nová Ves

18. novembra o 18:00, zimný štadión

Považskobystrickí hokejisti doma porazili martinské béčko, čím prerušili sériu piatich prehier, teraz budú chcieť na tento úspešný výsledok nadviazať proti Spišiakom.

IMT Smile a Lúčnica: Made in Slovakia

19. novembra o 18:30, kino Mier

Dokumentárny snímok opisuje jedinečný projekt, ktorý pobláznil celé Slovensko a dostal sa dokonca i za jeho hranice do Čiech. Spojenie tradičného v podobe súboru Lúčnica s kapelou IMT Smile na čele s obľúbeným a charizmatickým spevákom Ivanom Táslerom a režisérsky počin Jána Ďurovčíka nenechalo divákov chladnými.

Hokejbal: Považská Bystrica – Skalica

20. novembra o 11:00, hokejbalové ihrisko

Považskobystrickí hokejbalisti prehrali dva zápasy za sebou, čo znamenalo, že sa prepadli v tabuľke. Ak chcú naháňať play-off, hlavne doma by mali vyhrávať. Skalica má len o štyri body viac.

Petzvalov mapový okruh fotoklubov

Kino Mier

Výstava fotografií z XXII. ročníka celoslovenskej súťaže Petzvalov mapový okruh fotoklubov potrvá do 30. novembra. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Zuzana Krutá – Príšerné príšernosti

MG art galéria

Výstava malieb tejto autorky potrvá v priestoroch galérie na Ulici M.R. Štefánika až do 7. decembra a je spojená s predajom diel.

Zázračné skrinky

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ predĺžili až do decembra výstavu ilustrujúca vývoj elektrotechnického priemyslu so zameraním na rozhlasové a televízne prijímače od 50. rokov minulého storočia po súčasnosť. Výstava je doplnená videoprojekciou a dobovými zvukovými nosičmi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Témy, ktoré Považskú Bystricu najviac oslovili: TOP 5 správ týždňa

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM