Filip Chudý Kultúra

Predvianočný čas má čo ponúknuť: Považskobystričanom ho spríjemní aj Desmod

Posledný adventný týždeň so sebou prináša aj viaceré zaujímavé akcie. Kde a kedy sa budú konať?

Ilustračný obrázok k článku Predvianočný čas má čo ponúknuť: Považskobystričanom ho spríjemní aj Desmod
Zdroj: TASR

Vianočka

17. decembra o 16:30, ZUŠ IWK

Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa pozýva na predstavenie žiakov LDO s názvom Vianočka od DDS IMRO a DS IMRO. Uskutoční sa v Ateliéri Milana Sládka.

Dežo Ursiny 70

17. decembra o 18:30, kino Mier

Tvorba Deža Ursinyho je súčasť nášho národného kultúrneho dedičstva. Je jedným zo zakladateľov slovenskej modernej rockovej hudby. Jeho tvorba absolútne presahuje náš región. Je unikátna vo všetkých svojich podobách, od ranných bigbítových polôh, cez muzikálovú tvorbu, filmovú hudbu, až po neskoré fenomenálne obdobie, ktoré vzniklo najmä v spojení s básnikom Ivanom Štrpkom. Slovenský dokument.

Desmod – Teatro Set 2018

17. decembra o 19:00, dom kultúry

Jedná sa o koncert, ktorý je divadelne poňatý, pričom sa na ňom mieša veľa hudby s vtipným doprovodom moderátora, ktorý spolu s Kulym komunikuje s publikom, ktoré má zároveň možnosť žiadať zahratie konkrétnej skladby a dokonca s venovaním.

Peter Lipa & AMC trio

19. decembra o 18:00, ZUŠ IWK

Ateliér Milana Sládka v ZUŠ Imra Weinera Kráľa bude hostiť aj vianočný koncert s názvom Peter Lipa & AMC trio. Vystúpia Peter Adamkovič (piano), Martin Marinčák (bass), Stano Cvanciger (bubny) a hosťom bude Samuel Marinčák (gitara).

Hádzaná: Považská Bystrica – Modra

19. decembra o 18:00, športová hala

Hádzanári Považskej Bystrice sú stále lídrom extraligovej tabuľky, pričom ak porazia v poslednom zápase tohto roka Modru, stanú sa jesenným majstrom. Príďte na domácu rozlúčku s týmto rokom.

Vták ohnivák

19. decembra o 17:00, kino Mier

Baletná škola Pointe predvedie v kine Mier svoju vianočnú baletnú rozprávku s názvom Vták ohnivák.

Hokej: Považská Bystrica – HC Bratislava

21. decembra o 18:00, zimný štadión

Naši hokejisti potrebujú v boji o play-off každý bod, pričom ďalšie tri môžu získať v poslednom predvianočnom zápase proti Bratislavčanom. Uspejú?

Vianočný Coolkvíz

22. decembra o 18:00, Retro (Music&Coffee)

Coolkvíz liga pokračuje tretím špeciálnym vianočným kolom. Pravidlá sú stále rovnaké: Zostav tím, ktorý má maximálne 8 hráčov, príď v uvedený dátum a hraj o vecné ceny. Registračný poplatok je 1 euro na hráča. Tieto financie sa zbierajú do banku, ktorý vyhrá tím s najlepším skóre na konci ligy v júni.

Vianočnica

ZUŠ IWK

Trh pre verejnosť, na ktorom sa budú predávať výrobky žiakov Základnej umeleckej školy Imra Weinera Kráľa. Výťažok pôjde adoptívnej žiačke z Kene a žiakom školy zo sociálne slabších rodín. Vianočnica prebieha pondelok až piatok od 13:00 do 18:00 a potrvá do 21. decembra.

Výstava: Michal Zahornacký – Chymeros

MG ART Galéria

Navštíviť môžete aj výstavu fotografa Michala Zahornackého s názvom Chymeros. Projekt vznikol v spolupráci so spisovateľom Danielom Hevierom. V priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika výstava potrvá do 11. januára. Galéria je otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Klubová výstava členov fotoklubu Fénix

Kino Mier

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, fotoklub Fénix v spolupráci s PX Centrom pozývajú do kina Mier na výstavu členov fotoklubu FÉNIX. Návštevníci si môžu pozrieť viac ako 50 umeleckých fotografií rôznych žánrov od 15 autorov (Tomáš Benčík, Ľuboš Ďurica, Martin Golej, Tomáš Hlavčo, Miroslav Jakubčík, Helena Kurusová Benčíková, Anna Macháčková, Marián Pentek, Peter Procházka, Marek Pupák, Jozef Sádecký, Libor Trško, Maroš Tvrdý, Michal Zahornacký, Róbert Zigo). Výstava je sprístupnená do 22. januára 2019 a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM