Filip Chudý Kultúra

Prázdniny v Považskej a okolí v plnom prúde: Víkend bude na zábavu ako stvorený

Počas víkendu sa uzavrie prvá štvrtina letných prázdnin, preto by sme mali využiť každú možnosť si ich užiť. Kam si vyraziť?

Ilustračný obrázok k článku Prázdniny v Považskej a okolí v plnom prúde: Víkend bude na zábavu ako stvorený
Zdroj: TASR

Majstrovstvá Slovenska v kovbojskej akčnej streľbe

12. – 14. júla, na strelnici v Domaniži

Na XV. MSR vo westernovej streľbe v Domaniži sa zúčastní 98 účastníkov z celkovo piatich krajín. Hlavné preteky začnú každý deň o 10:00 a súťaží sa až do večera.

Pat & Mat opäť v akcii

13. júla o 9:00, kino Mier

Slniečko svieti, leto je v plnom prúde a Pat a Mat, naši dvaja smoliari, sa púšťajú do ďalších kutilských výziev. V ich podaní nič nie je nemožné, komplikácia nie je prekážkou a katastrofa je tá správna cesta k cieľu. V nových príbehoch nám obaja kutilovia predvedú ako opraviť odpad, postaviť plot alebo vyčistiť komín a žiadne moderné riešenia im nie sú cudzie, či je to dron alebo solárna energia.

ZeroWaste Day / workshopy, diskusie

13. júla o 15:00, Cooltajner pri dome kultúry

Tento piatok bude v Cooltajneri opäť patriť eko-témam a matke prírode, ktorý pre vás pripravujeme so spoločnosťou Megawaste, bystrickými ZeroWaste Heroes.

Heligónky na fontáne s prekvapením

13. júla o 20:00, fontána pri kine Mier

Koncert heligónkárov na mestskej fontáne. Účinkujú: Moštenskí Pajtáši, sestry Bacmaňákové so skupinou Zbojná. Nebude chýbať malé prekvapenie… V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v kine Mier. Vstup voľný.

PX Urban Fest

14. júla o 11:00, tréningové ihrisko za krytou plavárňou

Festival zameraný na hip hopovú subkultúru, obsahujúci všetkých päť elementov – rap, graffiti, DJing,tanec a beatbox. Vystúpia: 5R, Boy Wonder, GLEB, Ektor, DJ Sample Lee.

Hudobný večer chvál – Jindra Černohorský

14. júla o 18:00, fontána pri kine Mier

Ide o ďalší hudobný večer chvál, tentoraz s Jindrom Černohorským a kapelou indie folk. Uskutoční sa v sobotu o 18:00 pri fontáne v Považskej Bystrici.

Country večer

14. júla o 19:00, pred Obecným úradom v Brvništi

Country večer so skupinou Zálesáci prebehne pred Obecným úradom v Brvništi, ak bude zlé počasie, potom v miestnom kulturáku.

Ant-Man a Wasp

14. júla o 19:00, kino Mier

Z filmového sveta štúdia Marvel prichádzajú Ant-Man a Wasp v novej kapitole, ktorá predstavuje superhrdinov s úžasnou schopnosťou zmenšovať sa. Dobrodružné akčné sci-fi.

Letné kino v Prečíne: Čiara

14. júla o 21:30, areál ihriska v Prečíne

V sobotu bude v Prečíne premietanie letného kina. Vstupné je zadarmo. Potrebné je si zobrať niečo na sedenie. Bude sa premietať film Čiara.

Marikovské folklórne slávnosti 2018

15. júla o 10:00, Horná Mariková

Marikovské folklórne slávnosti patria k úspešným a vyhľadávaným podujatiam nielen pre obyvateľov Marikovskej doliny, ale aj pre širokú odbornú a laickú verejnosť regiónu Považia, ale i iných lokalít Slovenska i Moravy. Sú pripravené aj sprievodné podujatia od 12:30. Hlavná časť sa odohrá v miestnom amfiteátri.

Hotel Transylvánia 3: Strašidelná dovolenka

15. júla o 16:00, kino Mier

V najnovšom pokračovaní série Hotel Transylvánia sa Drakula, Mavis, Jonny a zvyšok partie vydávajú na dovolenkovú plavbu na výletnej lodi. Všetko nasvedčuje tomu, že si od zvyčajných problémov na chvíľu oddýchnu, až do momentu, kedy sa Drakula nezamiluje do šarmantnej kapitánky lode Eriky. Hlava upírskej rodiny však netuší, že jeho nová láska je v skutočnosti potomkom legendárneho lovca upírov…

Manžel na skúšku

15. júla o 19:00, kino Mier

Aj milionári majú svoje dni. Leonardo Montenegro je bohatý a rozmaznaný playboy, ktorý si celý život len užíval. Ale ako sa hovorí – karma nie je zdarma. Keď z rozmaru odmietne zaplatiť za služby upratovacej služby, netuší, ako mu to osud vráti. Po jednej divokej párty vypadne z jachty a na druhý deň ho nájdu, ako sa bezradne motá v uliciach Oregonu. V nemocnici skonštatujú, že utrpel totálnu stratu pamäte a vyhlásia pátranie po jeho rodine. A vtedy nastupuje na scénu Kate – presne tá, ktorú nedávno tak ponížil. Romantická komédia.

Letné kino: Kapusta, zemiaky a iní démoni

15. júla o 20:30, Cooltajner pri dome kultúry

Farmárska tematika bola za ostatné týždne veľmi IN aj na Slovensku, preto v nedeľu v Cooltajneri premietnu film Kapusta, zemiaky a iní démoni.

Mimo nášho pohľadu

Kino Mier

Výstavu fotografií Mimo nášho pohľadu autora Mateja Žiaka pripravili Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, PX Centrum a autor. Pozrieť si ju môžete v kine Mier do 31. augusta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM