Aktualizované Filip Chudý Kultúra

Prázdninový víkend sa blíži: Ako sa dá prežiť v Považskej a okolí?

Letné prázdniny sú síce v poslednej štvrtine, no ešte stále si ich môžete užiť. Aké akcie budú cez víkend v našom meste a okolí?

Ilustračný obrázok k článku Prázdninový víkend sa blíži: Ako sa dá prežiť v Považskej a okolí?
Zdroj: TASR

Recy Eko Days v CoolTajneRi

17. a 18. augusta o 15:00, námestie pred domom kultúry

Tento formát bude mať v CoolTajneRi premiéru. Počas dvoch dní sa v ňom zamerajú na efektívnu recykláciu, ekológiu a ochranu našej prírody. Vstup voľný.

Na Slovensku po slovensky

18. augusta o 19:00, námestie pred domom kultúry

Na podujatí sa budú hľadať odpovede na aktuálne témy spoločne s fotografom Marekom Pupákom, fotografom a víťazom Slovak Press Photo so sériou fotografií s rovnakým názvom, a s Martinom Dubécim, občianskym aktivistom a špecialistom na zahranično-politickú a vnútornú bezpečnostnú situáciu. Súčasťou večera bude aj vernisáž víťazného diela Mareka Pupáka a letné kino, v ktorom premietneme film Príkaz zhora. Vstup voľný.

Reparát z povinného čítania

18. augusta o 20:00, fontána pri kine Mier

Adrenalínová kabaretná komédia Jakuba Nvotu a jeho Túlavého divadla. Trojica hercov sa priamo pred vašimi očami pokúsi o nemožné. Len za necelú hodinu a dvadsať minút prelúskať látku celého povinného čítania.

Strážov Classic

19. augusta, Považská Bystrica a okolie

Už 3. ročník veterán rely majiteľov historických vozidiel bude prechádzať aj našim okresom. V odkaze si môžete pozrieť, kde a kedy budú vzácne kúsky.

Letné kino: Inštalatér z Tuchlovic

18. augusta o 20:30, amfiteáter v Papradne

Českú komédiu Inštalatér z Tuchlovic si budete môcť pozrieť pod holým nebom v Papradne na tamojšom amfiteátri.

Letné kino: Cuky Luky film

18. augusta o 20:45, futbalové ihrisko v Domaniži

V Domaniži budú tentoraz v rámci letného kina premietať slovenskú komédiu Cuky Luky film. No už o 19:30 je pripravené občerstvenie v podobe grilovaného mäsa.

Plevník-Drienové hoduje

19. a 20. augusta, Plevník-Drienové

V sobotu o 14:00 sa začína víkendové zábava obecným sedembojom. Od 18:00 začína hudobný večer a hody vyvrcholia potom v nedeľu.

Noc hradov a zrúcanín

19. augusta o 16:00, Považský hrad

Tohtoročná Noc hradov a zrúcanín bude už na vynovenom Považskom hrade. Ponúkne prehliadku hradu, barokovú hudbu, sokoliarov, divadlo, tvorivé dielne, lukostreľbu, výstavu historický predmetov.

Helenské hodové slávnosti

19. a 20. augusta, Rozkvet

Už 17. ročník podujatia na najmladšom a najväčšom sídlisku v meste Považská Bystrica. Na tradičnom podujatí na Rozkvete v nedeľu o 15:30 pod kaplnkou vystúpia: Heligonica, Bukasový masív, Hrdza, Kochanski, Rytmus (hudobná skupina). V sobotu o 18:00 na SZŠ DSA Rozkvet bude vernisáž výstavy fotografií a detských výtvarných prác, ktorú si môžete pozrieť v nedeľu od 11:00.

Čiara

19. augusta o 19:00, kino Mier

Sú hranice, ktoré prekročíš len raz. Adam Krajňák je otcom rodiny i hlavou kriminálnej skupiny, ktorá pašuje cigarety cez slovensko-ukrajinskú hranicu. V kruhu svojich najbližších zohráva nenahraditeľnú rolu starostlivého dôverníka, ale aj zásadového a nekompromisného vodcu, ktorému ani v rozhodujúcich okamihoch nechýba temperament. Slovenský thriller.

Yes 2 Jazz presents – Nothing but Swing Trio & Martin Uherek

19. augusta o 20:00, Gino Park Palace v Orlovom

Príďte si vychutnať šieste pokračovanie jazzy večerov Yes 2 Jazz, do priestorov Hotela Gino Park Palace v Orlovom. Tento krát sa predstaví hudobné zoskupenie Nothing but Swing & Martin Uherek. Môžete sa tešiť na pestrú zmes swingovej a jazzovej hudby v podaní skúsených slovenských jazzmanov: Klaudius Kováč – klavír, Robert Ragan ml. – kontrabas, Peter Solárik – bicie nástroje a Martin Uherek – tenor, saxofón.

Futbal: Považská Bystrica – Stará Turá

20. augusta o 10:00, futbalový štadión

Považskobystričania odohrajú premiérový domáci zápas po postupe do piatej ligy, v ktorom privítajú Starú Turú. Ide o súboj mužstiev, ktoré v prvom kole zhodne vyhrali 2:1. Naši chlapci zvíťazili v Ladcoch po góle zo záveru duelu. Ako sa ukážu doma?

Obecné slávnosti v Bodinej

20. augusta o 13:30, Bodiná

V Bodinej budú pripravené miestne slávnosti. O 14:00 vystúpi Štefan Hruštinec a Kysucká vrchárska heligónka. Od 17:30 do tanca zahrá FSk Rajtár z Považskej Teplej. Bude aj tombola, skákací hrad a bohaté občerstvenie.

Emoji film

20. augusta o 16:00, kino Mier

Mesto Textopolis sa nachádza v četovacej aplikácii a obývajú ho Smajlíci. Ich životný cieľ je jednoduchý – chcú byť vyvolení a použití majiteľom telefónu pri ďalšej konverzácii. Energický Gene sa však od ostatných Smajlíkov líši. Narodil sa s množstvom emócií, čo mu komplikuje život. Americká animovaná rozprávka.

Zdvihni hlavu z davu vol. 3

20. augusta o 19:00, námestie pred domom kultúry

Predstavenie úspešných Považskobystri­čanov, ktorí robia dobré meno nášmu regiónu nielen doma, ale aj v zahraničí. Tento rok sú pozvaní: Mirka Miškechová – skladateľka, speváčka a hudobníčka, Roman Bujdák – trojnásobný majster sveta v hokejbale a Miro Huličiak – slovenský vedec, pracujúci na vývoji lieku proti rakovine. V rámci programu sa Mirka predstaví aj ako hudobný hosť. Vstup voľný.

Dunkirk

20. augusta o 19:00, kino Mier

Keď sa 400-tisíc mužov nemohlo vrátiť domov, domov si prišiel po nich. Prvý film kultového anglického režiséra Christophera Nolana založenom na reálnych historických udalostiach. Operácia Dynamo bola hromadnou evakuáciou vyše 330-tisíc Nemcami obkľúčených spojeneckých – britských, francúzskych a belgických vojakov z pláží a prístavu francúzskeho mesta Dunkerque. Prebehla medzi 27. májom a 3. júnom roku 1940.

Exkluzívne letné kino v CoolTajneRi: Piata loď

20. augusta o 20:30, námestie pred domom kultúry

Autorkou je naša rodáčka Monika Kompaníková. Na premietanie príde aj režisérka Iveta Grófová, s ktorou sa bude môcť rozprávať aj o samotnom filme od jeho uvedenia do kín. Ešte pred Piatou loďou si budete môcť pozrieť aj film 39 týždňov, 6 dní

Home with you

Kino Mier

Všade doma, dobre najlepšie – predajná výstava fotografií na pomoc s prvým bývaním pre mladé páry, lebo domov je tam, kde som s tebou. Výstava potrvá do 31. augusta a pozrieť si ju môžete v pondelok a piatok od 8:00 do 16:00 a tiež v čase podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrický nočný beh s novinkami: Trať cez mesto bude špeciálna, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM