Filip Chudý Kultúra

Prázdninový relax ako lusk: V Považskobystrickom okrese štartuje letné kino

Radi trávite voľný čas počas leta pod hviezdami? V známej obci nášho okresu to môžete spojiť s dobrým filmom.

Ilustračný obrázok k článku Prázdninový relax ako lusk: V Považskobystrickom okrese štartuje letné kino
Foto: Ľubomír Hudačko

Letné prázdniny budú aj tento rok v Prečíne obohatené o letné kino. Po minuloročnom úspešnom prvom ročníku sa v jednej z najväčších obcí Považskobystrického okresu rozhodli pokračovať v tejto čoraz obľúbenejšej forme zábavy. Prvé premietanie je naplánované počas soboty 29. júna o 21:30 v areáli futbalového ihriska, pričom hrať sa bude film Lovenie. Vstupné je zadarmo.

„Počas druhého ročníka máme naplánované premietať každý týždeň, samozrejme, musí byť ale pekné počasie. Začíname filmom Lovenie, pričom budú nasledovať ďalšie zaujímavé snímky. Všetkých srdečne pozývame. Budem rád, keď príde čo najviac ľudí, veď preto to aj robíme,“ povedal organizátor podujatia Peter Chudý z Kina Prečín.

Ten ďalej uviedol, že ako druhý o týždeň neskôr pôjde v ich letnom kine film o skupine Queen Bohemian Rhapsody. „V pláne máme potom filmy Ženy v behu, Johnny English sa vracia, Teroristka, Pepík, Leto s gentlemanom atď. Tých filmov je viac. Uvidíme však podľa počasia, že ktoré a koľko filmov nakoniec počas leta premietneme,“ doplnil.

„Premietať sa bude už na 10-metrové plátno, pričom to bude v ultra HD kvalite, navyše všetko bude aj veľmi dobre ozvučené. Snažíme sa to robiť naozaj na čo najlepšej úrovni,“ vyjadril sa Chudý s tým, že minulý rok to síce bolo tiež dobré, ale teraz si to zabezpečili tak, aby všetko bolo vo vysokej kvalite.

Návštevy na premietaniach ovplyvňuje množstvo faktorov, no v minulom roku chodilo na jedno premietania približne 100 – 150 ľudí. Koľko ľudí bude chodiť do areálu futbalového ihrisk v Prečíne na letné kino tento rok, to sa ukáže.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

K letu patrí aj kúpalisko.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM