Filip Chudý Rôzne

Pracovný ruch okolo strašiaka v centre Považskej: Čo sa deje s Diamonom? FOTO

Okolo jedného z najväčších strašiakov Považskej Bystrice začal pracovný ruch. Nám sa priamo od jej majiteľa podarilo zistiť, čo sa začalo diať.

Ilustračný obrázok k článku Pracovný ruch okolo strašiaka v centre Považskej: Čo sa deje s Diamonom? FOTO
16
Galéria

Budova bývalého generálneho riaditeľstva ZVL vedľa pešej zóny v centre mesta, známa aj ako Diamon, stojí už vyše tri desiatky rokov, pričom v tých ostatných sa stala jedným zo strašiakov Považskej Bystrice. No to by sa mohlo už v najbližšom čase zmeniť. V minulých dňoch bola totiž ohradená a začal na nej pracovný ruch. Preto sme sa spojili s majiteľom budovy, ktorou je bratislavská firma DIAMON RESIDENCE, aby sme zistili, čo presne sa začalo diať.

„Budova sa čistí od neporiadku, ktorý tam vznikol od bezdomovcov a iných. Pripravujeme ju na rekonštrukciu, to je stav, ktorý sa tam teraz deje. Ide o prípravnú fázu na rekonštrukciu budovy. Pripravujeme to tak, aby sme samotnú rekonštrukciu spustili čo najskôr,“ povedal majiteľ spoločnosti DIAMON RESIDENCE Jaroslav Klimek.

Ako nám potvrdil, naďalej pretrváva záujem, aby sa budova zrekonštruovala na polyfunkčný dom, ktorého gro budú tvoriť byty. „Teraz prebieha čistiaca fáza, ďalej pripravujeme nejaké administratívne veci, aby samotná rekonštrukcia mohla začať. Keď to všetko bude, spustí sa aj samotná rekonštrukcia, čo by malo byť v krátkej dobe,“ uviedol Klimek.

Presný termín, kedy by sa mala začať samotná rekonštrukcia, ešte nevedel určiť, preto aj spoločnosť, ktorá im robí na tejto budove čistiace práce, do ničoho zatiaľ termínovo netlačia. „Zatiaľ je to voľné tempo, keď všetko pripravíme papierovo, pôjde rekonštrukcia naplno,“ doplnil Jaroslav Klimek s tým, že verejnosť určite bude informovaná, keďže sa to týka vzhľadom na polohu budovy aj jej.

Na budove ZVL v centre Považskej sa začalo pracovať: Ako vyzerá aktuálne?
16
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Často ani nevieme, čo doma máme: 31 nových pamätihodností Považskej, FOTO vnútri

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM