Rôzne

Práca dobrovoľných hasičov je o srdci: Od ministra dostali nové vozidlá, FOTO

Minister vnútra SR Roman Mikulec v odovzdal 13 dobrovoľným hasičským zborom z Trenčianskeho kraja nové hasičské vozidlá s výbavou.

Ilustračný obrázok k článku Práca dobrovoľných hasičov je o srdci: Od ministra dostali nové vozidlá, FOTO
16
Galéria
Zdroj: KR HaZZ v Trenčíne

Vo štvrtok 11. júna sa v Trenčíne uskutočnilo odovzdávanie vozidiel Iveco Daily určených pre 13 miest a obcí Trenčianskeho kraja. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík.

Zoznam obcí

Ako ďalej uviedol, na slávnostnom odovzdávaní sa zúčastnili minister vnútra SR Roman Mikulec, generálny tajomník služobného úradu ministerstva vnútra SR Ľubomír Šablic , prezidenta HaZZ Pavol Mikuláško a tiež generálny sekretár Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR Vendelín Horváth.

„Nové vozidlá si prevzali zástupcovia miest a obcí Dolná Súča, Trenčianske Teplice, Kšinná, Malé Hoste, Mikušovce, Bzince pod Javorinou – časť Hrubá Strana, Krajné – časť Matejovec, Jablonka, Bošany, Udiča – časť Prosné, Valaská Belá, Horovce a Lednické Rovne,“ povedal Petrík.

Dávajú do toho srdce

Nová technika bude podľa jeho slov určená na ochranu životov, zdravia a majetku obyvateľov, ako aj posilňovanie intervenčných kapacít na regionálnej úrovni v jednotlivých mestách a obciach Trenčianskeho kra­ja.

Minister uviedol, že hasičských vozidiel je obmedzené množstvo. „Ale chceme v súčinnosti s HaZZ pomôcť aj dobrovoľným hasičom. Prácu dobrovoľných i profesionálnych hasičov vnímam ako dôležitú. Ich práca často nie je len o technických možnostiach, ale aj o srdci, ktoré do nej dávajú. Myslím si, že mnohí by sme sa od nich mali čo učiť,“ uzavrel Mikulec.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Pozrite si aj zábery z odovzdávania vozidiel.

OBRAZOM: Odovzdávanie vozidiel hasičom v Trenčianskom kraji
16
Galéria
Zdroj: KR HaZZ v Trenčíne
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM