Filip Chudý Kultúra

Pozoruhodná výstava považskobystrického fotografa Michala: Vzácne momenty na FOTKÁCH

V priestoroch kina Mier v týchto dňoch prebieha premiérová výstava fotografií Michala Tvrdého, ktorý zachytil nestrojené momenty z dobročinného podujatia Beh nádeje, ktoré bolo v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Pozoruhodná výstava považskobystrického fotografa Michala: Vzácne momenty na FOTKÁCH
Zdroj: Dnes24.sk

V kine Mier prebieha výstava fotografií z 1. a 2. ročníka podujatia Beh nádeje, ktoré prebehli v našom meste. Ich autorom je Považskobystričan Michal Tvrdý, ktorý na nich zachytáva nielen atmosféru tohto podujatia, ale aj rôzne detaily z neho. „Nerobil som to za účelom zisku, ale je to pre deti, aby hľadali správny smer využitia voľného času, pričom sa do toho zapájajú aj rodičia a narastá tak počet účastníkov tohto dobročinného podujatia. Rád pomôžem takouto formou, keď zaznamenám okamihy, ktoré si ľudia neskôr radi pozrú,“ povedal nám Michal Tvrdý.

„V tých fotkách, čo sú vystavené, je zachytený ten okamih sily. Keď sa niekto na tie fotky pozerá jednotlivo, nezískava až takú atmosféru podujatia. Ale ja som bol sám prekvapený, keď som si ich na výstave pozeral vľavo, vpravo, že človek sa dostáva viac do toho deja, atmosféry a viac chápe súvislosti. Je to úplne iné, ako keď si pozeráte fotky v mobile alebo počítači,“ vyslovil sa autor fotografií.

Výstavu si môžete pozrieť v kine Mier každý pracovný deň od 8:00 do 16:00 (v stredu do 18:00), počas víkendov v čase podujatí kina Mier, pričom koniec výstavy je naplánovaný na 15. júna. „Nafotených bolo viac fotiek, ale tie, čo sú vystavené, sú takým prierezom celého toho podujatia. Je na nich vidieť súdržnosť, súťaživosť a prekonávanie samého seba. Veď počas minuloročného podujatia bolo horúce počasie a šírili sa správy o tom, aby ľudia radšej nevychádzali von. No tí ľudia, čo súťažili, dokázali súperiť s počasím aj sami so sebou,“ vyjadril sa Michal Tvrdý. Pre tohto skúseného fotografa je to paradoxne prvá výstava, ale ako nám prezradil, nie sú vylúčené ani ďalšie, keďže má množstvo fotografií, ktoré by stáli za vystavenie.

Fotky z výstavy si môžete pozrieť vo fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Voľné dni už klopú na dvere: Pestrá ponuka akcií v Považskej, stačí si vybrať…

Foto: ilustračné

Výstava fotografií Michala Tvrdého: Z 1. a 2. ročníka podujatia Beh nádeje
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM